Comarques Gironines 13/09/2016

El projecte 'Sibil·lina', d’Estel Ciurana, inaugura el cicle Subtil de l'Espai 3r Esquerra de Girona

El cicle posa en relació tres artistes que, tot i emprar perspectives i tècniques diferents, fan del cos el centre de la seva pràctica artística

Ara
2 min
Els fulletons  del cicle 'Subtil'

GironaCoEspai acull aquest dijous, 15 de setembre (19.30 h), la inauguració de la primera de les exposicions que conformen l’edició del cicle expositiu 2016 de l’Espai 3r Esquerra (Anselm Clavé, 32, 3r). Comissariat per Sol Riera i sota el títol de Subtil, el cicle finalitzarà el mes de desembre, un cop realitzades tres exposicions individuals consecutives, dedicades a les artistes Estel Ciurana, Mar Serinyà i Wäwä.

En consonància amb les dues edicions anteriors –Traspassar la Línia, comissariat per Azahara Cerezo (2014) i Realitats Alterades, comissariat per Rita Andreu (2015)-, Subtil neix en sintonia amb els valors del projecte de l’Espai 3r Esquerra, nascut de la voluntat de dotar la ciutat de Girona d’un espai on generar sinergies i complicitats no sols entre l’art i el públic, sinó també entre comissaris, gestors culturals i artistes locals.

A més, en aquesta ocasió s’hi afegeix un altre grau de complicitat, ja que no és casualitat que totes les participants del cicle siguin dones en un sector que, com tants altres, encara es troba fortament masculinitzat. Tal com assenyala el títol, Subtil pivota entorn de les essències imperceptibles que desprèn (la representació d’) un cos, a partir de la posada en relació de tres artistes (dones) que, tot i emprar perspectives i tècniques diferents, fan del cos el centre de la seva pràctica artística.

En el cas de la fotògrafa Estel Ciurana (Llagostera, 1986), és precisament la tematització del cos femení la que funciona com a element vertebrador de la seva obra. En concret, a 'Sibil·lina', el projecte que ha concebut expressament amb motiu del cicle, Ciurana posa en qüestió les estratègies (auto) representatives del cos, en presentar-se de manera intermitent en un entorn pretesament psicodèlic, com un joc entre la realitat i la simulació, la desaparició i la impregnació.

Aquesta idea es veu enriquida amb la publicació d’un llibre d’artista, editat per Rita Andreu, comissària i editora de Realitats Alterades (2015), que conté set obres fotogràfiques específiques que dialoguen amb les exposades i una peça musical en consonància composta pel músic Eduard Rojas.

L’exposició 'Sibil·lina' es podrà visitar a l’espai 3r Esquerra d’11 a 14 h i de 16 a 19 h fins al 13 d’octubre.

stats