25 ANYS DE LA MOSTRA D’INSTITUTS PÚBLICS

El teatre com a escola de formació personal

La Mostra de Teatre de l’Ensenyament Públic Secundari de les comarques de Girona, que se celebra a Blanes ahir, avui i demà, arriba aquesta any a la 25a edició. Uns 450 participants, entre alumnes, professors i monitors, representaran les obres que han estat assajant des del començament de curs. Els organitzadors d’aquesta mostra han constatat al llarg dels anys els efectes benèfics que l’exercici teatral té sobre els joves participants i també l’experiència enriquidora que suposa posar en comú les obres dels diversos instituts durant els tres dies de funcions. “La mostra obre als alumnes un ventall de possibilitats dins el món del teatre: educant i potenciant aspectes com l’expressió oral, corporal, plàstica i rítmico-musical hem pretès incorporar la fantasia, la imaginació i la creativitat en la formació personal dels alumnes”, assegura Martí Torras, professor de l’INS de Santa Coloma de Farners.

Clàssics revisitats

Al programa de la mostra s’hi poden trobar obres en francès i anglès, adaptacions o reinterpretacions de clàssics com Hamlet i Romeu i Julieta, obres basades en fets reals viscuts pels alumnes, peces de denúncia i crítica social o un espectacle de dansa. Els instituts que hi participen aquest any són l’INS Abat Oliba de Ripoll, l’IE de Lloret de Mar, l’INS de Celrà, l’INS de Palamós, l’INS Sant Elm de Sant Feliu de Guíxols, l’INS Serrallarga de Blanes, INS Salvador Espriu de Salt, l’INS Puig Cargol de Calonge, l’INS Cap Norfeu de Roses, l’INS Alexandre Deulofeu de Figueres, l’INS Narcís Monturiol de Figueres, l’INS Ermessenda de Girona, l’INS de Tossa de Mar i l’INS Josep Brugulat de Banyoles.

En aquesta edició, els organitzadors destaquen que s’hi han afegit centres que trenquen les fronteres de la demarcació gironina. Per primera vegada hi participa un institut de Barcelona: el Salvat-Papasseit. A més, s’hi han convidat també altres instituts d’arreu del domini lingüístic: l’INS Lo Pla d’Urgell de Bellpuig, l’INS Banús de Cerdanyola del Vallès i l’INS Francesc Ferrer i Guàrdia de València.

Més continguts de