TRADICIONS
Comarques Gironines 07/10/2021

La Vall d’Aro vol un Carnaval “amb la màxima normalitat”

ACN / ARA
1 min
El Carnaval del 2019 a Platja d’Aro.

Sant Feliu De GuíxolsEls tres municipis de la Vall d’Aro aposten per celebrar el Carnaval 2022 amb “la màxima normalitat possible que permeti la situació sanitària”. Les colles de Platja d’Aro, Santa Cristina i Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) han pres la decisió, d’acord amb els ajuntaments, durant una trobada que s’ha celebrat al consistori ganxó. L’objectiu és que el Carnaval de l’any que ve, que se celebrarà a finals de febrer, s’assembli “al màxim” al d’abans de la pandèmia. Les colles i els ajuntaments, això sí, tenen clar que qui marcarà la pauta sobre què es podrà fer i què no serà el Procicat. Per això ja avancen que compliran escrupolosament les normatives vigents pel covid-19 i evitaran “riscos per a la salut de les persones”.

Aposta per una festa arrelada

En un comunicat, els consistoris recorden que el Carnaval és “una festa profundament arrelada” a la Vall d’Aro, i que per això s’ha decidit apostar-hi. Això sí, també subratllen que colles i ajuntaments seran “exigents” per evitar riscos que posin en perill la salut de les persones.

Durant la reunió, també hi va haver unanimitat a l’hora de subratllar que “qualsevol decisió sempre estarà condicionada per les indicacions” que dicti el departament de Salut. I que les rues i desfilades depenen també de la situació sanitària en què es trobi Catalunya a finals de febrer, data del cap de setmana carnavalesc a la Costa Brava (que serà els dies 25, 26 i 27). Cada colla havia fet consultes internes prèvies amb els seus associats.

stats