Comarques Gironines 06/04/2014

Uns 500 voluntaris recullen 14 tones de residus en un tram de dos quilòmetres del riu Daró

Han trobat tota mena de deixalles, com runa, ferralla, piles, roba, pintura i dissolvents

Acn
2 min
Els voluntaris han aconseguit extreure 14 tones de residus i escombraries del riu Daró / ACN

La Bisbal d'EmpordàUns 500 voluntaris, molts d'ells escoltes i guies de les comarques gironines, han participat aquest dissabte durant tres hores en una acció de neteja i recollida de residus al riu Daró, al Baix Empordà. En total han extret 14 tones de deixalles com envasos, ferralla, aparells elèctrics, runes, pintura, roba i dissolvents en un tram de dos quilòmetres dins dels municipis de Cruïlles i la Bisbal d'Empordà. L'activitat, que vol conscienciar els ciutadans dels perjudicis de l'abandonament de residus, ha estat promoguda per dos ajuntaments de la comarca i la Fundació Prevenció de Residus, i ha tingut el suport del Consorci de les Gavarres, els Agents Rurals i l'associació Retorna.

European Clean Up Day

Aquesta acció de neteja s'ha fet a les portes de l'European Clean Up Day, que se celebra el 10 de maig i que ha tingut la col·laboració de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà i el consistori de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura. Tal com asseguren des del Consorci de les Gavarres, el Daró és un riu típicament mediterrani que amb els seus períodes d'assecatge i crescudes atresora una rica diversitat de fauna i vegetació de ribera, raons per les quals és considerat un dels rius més ben conservats de tot Catalunya i està inclòs dins de la Xarxa Natura 2000.

Tot i això, el gerent del Consorci de les Gavarres, Oriol Amet, ha explicat que encara es troben abocaments incívics de residus als marges del riu que malmeten i perjudiquen tot l'ecosistema de la zona. Paral·lelament, el cos d'Agents Rurals –que també ha participat en la jornada– han donat a conèixer que durant tot el 2013 es van detectar 90 abocaments incontrolats al massís de les Gavarres. Una sèrie de fets que preocupen els veïns i les entitats que treballen en la defensa del medi ambient del territori.

stats