Publicitat
Publicitat

MOVIMENTS SOCIALS

Batuda porta a porta a Itàlia per detenir els vàndals del 15-O

Quinze anys de presó. És la pena màxima a què s'enfronten els detinguts durant els disturbis de dissabte a Itàlia. Els carabinieri van fer ahir una batuda porta a porta a Itàlia per detenir els vàndals del 15-O a Roma, les úniques protestes globals que van adquirir caràcter violent. Però la xifra d'arrestats no arribava ahir a la trentena, un fet que ha suscitat polèmica a Itàlia. Els indignats pacífics es queixen de la inacció del govern per frenar els atacs dels vàndals que van acabar focalitzant dissabte la major part de l'atenció mediàtica. Segons diferents portaveus dels indignats italians, el govern estava assabentat de la presència de moviments ultres durant les protestes.

La UE veu legítimes les protestes

Després de tres dies del moviment de protesta global, els indignats continuen acampats a la City de Londres i les tendes a Wall Street comencen a ser usuals. La resposta política a les mobilitzacions va arribar ahir enmig d'una crítica atenuada de la situació. Brussel·les veu legítimes les protestes dels joves però considera que és necessari "passar per aquest període impopular per assegurar el seu futur". Ho va afirmar el president del Consell Europeu, Herman van Rompuy, mentre que el líder de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, va defensar l'austeritat com a recepta per sortir de la crisi.

El secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, va demanar als líders polítics que escoltin els missatge de la gent que "expressa la seva frustració". Per la seva banda, Rússia va afegir que les protestes a Occident són per desatendre problemes socials.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT