Publicitat
Publicitat

Gavaldà, Llach, Quintana, Cabré i Albà fan costat a ERC

Bosch recicla suports artístics del 10-J

La coalició d'ERC-RCat té en Catalunya Sí una plataforma per captar suports de la societat civil. De moment ja ha aconseguit notables adhesions del món artístic que ja van donar la cara per les consultes.

La quantitat i la tipologia dels independents que donen suport a una llista acostumen a ser un bon termòmetre de les simpaties que aixeca la candidatura, però també del perfil del seu candidat. En la millor etapa recent d'ERC, per exemple, Josep-Lluís Carod-Rovira va aconseguir més de 3.000 adhesions de suport per a les eleccions del 2003, amb noms il·lustres del món acadèmic. Per contra, de cara al 28-N, Joan Puigcercós tan sols va obtenir l'adhesió de 32 intel·lectuals. Ara, però, la situació pot canviar i el candidat de la coalició d'ERC-RCat, Alfred Bosch, vol explotar al màxim el seu anterior càrrec de portaveu de Barcelona Decideix i els contactes que va fer llavors per articular Catalunya Sí, una plataforma de suport a la seva candidatura amb independents de renom al capdavant. De moment, nombrosos artistes que ja es van mullar per la consulta sobiranista s'hi han apuntat.

La llista de suports que va fer pública Catalunya Sí ahir al Col·legi de Periodistes inclou els actors Anna Sahun, Quim Masferrer i Toni Albà, els músics Gerard Quintana, Lluís Gavaldà, Lluís Llach i Gorka Knörr, els escriptors Jaume Cabré i Màrius Serra o el director de cinema porno Conrad Son. També fan costat a Bosch, però, el politòleg Ferran Requejo -a qui se li va oferir encapçalar la llista-, el capellà Pare Manel, l'expresident d'Òmnium Jordi Porta i el portaveu de la Comissió de la Dignitat, Josep Cruanyes. A més, esclar, del candidat pel Senat, el centenari metge Moisès Broggi.

Un acte per "despertar Catalunya"

La nova línia d'ERC, amb la presidència del nouvingut al partit Oriol Junqueras, el candidat independent Bosch i la coalició amb Reagrupament, ha permès als republicans començar a reconciliar-se amb personalitats descontentes amb la deriva anterior del partit i sumar nous suports dels independentistes de nova fornada que han sortit de l'armari durant el procés de consultes. "No podíem concebre que allò quedés en no-res, calia que algú agafés el relleu", va reflexionar Bosch. El primer acte que ha organitzat Catalunya Sí tindrà lloc diumenge al matí a la plaça del Rei de Barcelona, on ha convocat la ciutadania a assistir amb despertadors i botzines per "despertar Catalunya".

"Vénen temps difícils per al país i caldrà fer pinya amb independentistes de tots els partits", va avançar el periodista Miquel Sellarès per justificar la seva adhesió a la plataforma. "Cal trempera i alegria", va reclamar Conrad Son, que en la línia dels nous perfils del sobiranisme va reivindicar que "no tothom va amb bufanda i canta Lluís Llach". "No hi ha gent normal a l'independentisme?", es va exclamar, havent constatat que els únics que donen la cara "són tots historiadors o mestres". Un to irònic que lliga amb les noves incorporacions, malgrat que Junqueras i Bosch siguin historiadors.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT