LLOGUER SOLIDARI
Crònica 11/11/2011

La Caixa subvenciona 3.000 lloguers

El programa Lloguer Solidari de La Caixa permetrà a 3.000 famílies amb rendes per sota dels 18.600 euros anuals accedir a un pis nou o seminou. El preu de lloguer serà d'entre 85 i 150 euros mensuals.

Beatriz Arias
2 min
Edifici d'una de les promocions del programa Lloguer Solidari ubicat a Tarragona i que es pot sol·licitar des d'ahir.

Barcelona.L'Obra Social de La Caixa ha presentat el programa Lloguer Solidari mitjançant el qual traurà a lloguer un total de 3.000 habitatges repartits per tot l'Estat a preus assequibles. El projecte està dirigit a famílies i individus que, a causa de l'actual situació econòmica, no poden accedir a una renda a preu de mercat. Els habitatges que conformen aquest programa tenen un preu que oscil·la entre els 170 i els 300 euros. D'aquesta quantitat, l'Obra Social en finançarà la meitat, amb la qual cosa els arrendataris pagaran entre 85 i 150 euros mensuals, una quantitat que inclourà l'impost sobre els béns immobles (IBI) i les despeses comunitàries. Per facilitar l'entrada inicial a l'habitatge el programa demanarà només un mes de fiança, en lloc dels tres -o més- que acostuma a exigir el mercat.

El requisit principal per accedir a un d'aquests lloguers assequibles és tenir una renda anual inferior a 2,5 vegades l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (l'IPREM), cosa que per a una parella representaria uns ingressos totals màxims de 18.600 euros anuals. D'altra banda, els interessats hauran de tenir un salari mínim no inferior als 6.000 euros anuals per assegurar que no es destinarà més del 30% dels ingressos al lloguer. Els candidats hauran de tenir la nacionalitat espanyola o un permís de residència permanent, però no caldrà que estiguin empadronats al municipi on es demani l'habitatge. Els pisos s'adjudicaran per sorteig si les sol·licituds superen el nombre d'habitatges, o bé per assignació directa en cas contrari. La vigència del lloguer en principi serà de cinc anys, malgrat que no es descarta un allargament del període en cas que fos necessari.

Tots els habitatges -d'entre 50 i 100 metres quadrats i d'una qualitat òptima- provenen de Servihabitat, la filial immobiliària de La Caixa. La majoria són obra nova que els promotors no han pogut col·locar al mercat i el 25% restant correspon a habitatges seminous que s'han rebut com a dació en pagament.

L'Obra Social de La Caixa destinarà un total de 25 milions d'euros a aquest programa, repartits entre les subvencions de les rendes i la revisió tècnica dels habitatges.

stats