Publicitat
Publicitat

27/07/2000

EDUARDO ZAPLANA

El parc temàtic Terra Mítica, situat a Benidorm (Marina Baixa), va costar 307 milions d'euros, 107 més dels pressupostats. El parc ha estat venut i comprat en diverses ocasions a causa del gran dèficit que arrossega. El 2004 fins i tot va entrar en suspensió de pagaments per evitar la fallida, ja que acumulava 100 milions d'euros de deute.

EDUARDO ZAPLANA

El Museu de les Ciències Príncep Felip està integrat en el complex de la Ciutat de les Arts i de les Ciències de València. La Ciutat va tenir un cost final de 1.282 milions d'euros, quatre cops més del previst. Una de les retallades del govern valencià ha estat retirar totes les subvencions a les investigacions que s'hi duien a terme.

EDUARDO ZAPLANA

La competició internacional de vela America's Cup va ancorar a València l'any 2005 i, posteriorment, el 2010. La primera edició, anunciada el 2003, va tenir una inversió en infraestructures per part de la Generalitat valenciana de 2.102 milions d'euros. València va sol·licitar-ne l'organització una tercera vegada, però no va ser l'escollida.

FRANCISCO CAMPS

A banda dels 57,3 milions que va invertir la Generalitat en la construcció del circuit de València, el cànon que es paga a l'organització del campionat és de 20,5 milions anuals, els drets televisius costen 4,4 milions a Canal 9 i el cost de muntatge i desmuntatge de cada edició vorejaria els 100 milions, tot i que no n'hi ha xifres oficials.

CARLOS FABRA

El projecte de l'aeroport de Castelló, amb un cost de 151 milions, va ser una decisió personal de Carlos Fabra per promocionar la zona. Els aeroports de Reus i de València són a 260 quilòmetres de distància.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT