SOLIDARITAT
Crònica 11/02/2012

El Govern abaixa a la meitat l'ajuda al Fons de Cooperació

Ara
2 min
El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament destina recursos a països com Haití.

BARCELONAEl govern català ha reduït a la meitat la seva aportació al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, passant dels 300.000 euros de subvenció el 2011 als 150.000 euros que previsiblement aportarà aquest any, segons va anunciar la presidenta de l'organització, Meritxell Budó. Budó va intervenir ahir a la comissió de cooperació i solidaritat del Parlament de Catalunya per exposar el balanç del mandat del quadrienni 2006-2010 i les línies de treball del mandat actual.

Budó també va dir que per compensar el descens en l'aportació econòmica el govern català s'ha ofert a cedir un espai per a la seu del Fons, amb la qual cosa aquest organisme podrà deixar d'abonar els 100.000 euros l'any que paga actualment de lloguer.

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, creat fa 25 anys, és una organització formada per ajuntaments catalans i altres organitzacions municipalistes i entitats de cooperació que destinen part del seu pressupost a finançar accions de cooperació per al desenvolupament i solidaritat amb els països més desafavorits.

Budó considera que, entre la subvenció que atorgarà l'Agència Catalana de Cooperació del govern d'Artur Mas i la cessió d'un local per al Fons, el govern català s'equipararà, en aportacions econòmiques, a l'any 2011. També han garantit el seu suport al Fons l'Ajuntament de Barcelona -uns 80.000 euros-, la Diputació de Barcelona i l'Àrea Metropolitana.

En canvi, molts ajuntaments catalans han anunciat la seva voluntat de donar-se de baixa del Fons i deixar de col·laborar-hi econòmicament, per la qual cosa "estem treballant per comunicar i sensibilitzar aquestes entitats perquè no oblidin que hi ha moltes persones que estan pitjor que nosaltres". Amb vista a l'elaboració del pla de treball del Fons per als propers anys, Budó va avançar la creació de les comissions de pau, de municipalisme i d'una tercera que abordarà el codesenvolupament.

stats