ORDENANCES FISCALS
Crònica 21/10/2011

El PP força Trias a congelar l'IBI per al 2012

Ara
1 min
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

BARCELONA.L'equip de govern de l'Ajuntament de Barcelona ha hagut de rectificar, i si dimarts anunciava que el 2012 apujaria l'IBI un 3%, ahir va fer marxa enrere. La necessitat de pactar amb el PP ha obligat l'alcalde, Xavier Trias, a congelar l'IBI per al pròxim exercici. La comissió d'economia de l'Ajuntament comença així el tràmit per aprovar les ordenances fiscals de l'any vinent.

Aquest acord apropa encara més els dos grups, que estan negociant des de dilluns els pressupostos de Barcelona, i que, si tot va com està previst, aprovaran de manera conjunta. La proposta d'ordenances preveu un paquet d'iniciatives que el govern assegura que serveix per fomentar l'activitat econòmica a través de bonificacions que poden ajudar a generar ocupació.

Les més importants passen per una bonificació del 20% sobre l'IAE per a aquelles empreses que incrementin un 10% o més la plantilla indefinida, o per una altra bonificació del 30% en l'impost de construccions, instal·lacions i obres en els casos en què es generi nova activitat o generació d'ocupació. Una tercera bonificació, en aquest cas per la transmissió de les parades de mercats de pares a fills o entre cònjuges, completa el paquet més destacat de l'acord aprovat. Pel que fa a les taxes, la gratuïtat de l'àrea verda per a residents que no tinguin multes durant l'últim any és una de les principals novetats.

stats