INFRAESTRUCTURES
Crònica 20/04/2012

Aturem Eurovegas es coordina amb Madrid i els Monegres

A.b.
1 min
L'acte d'Aturem Eurovegas, ahir al casal de Pou de la Figuera, en el moment de la projecció del vídeo que ha elaborat la plataforma.

BARCELONA.La plataforma Aturem Eurovegas va exhibir ahir a Barcelona el suport d'altres coordinadores de la resta de l'Estat contràries al projecte. D'una banda hi ha la plataforma en contra d'Eurovegas a Madrid i, de l'altra, les entitats que en els últims quatre anys també han viscut una lluita similar -i en principi desigual- contra altres projectes faraònics, com Gran Scala, a la part d'Osca dels Monegres.

En un acte senzill, amb un vídeo amb temes com Contra el ciment i Utòpics, idealistes, ingenus de Pau Alabajos i el suport entre el públic de Ricard Gomà (ICV) i Alícia Fernández (PSC), un centenar de representants de les 160 entitats que donen suport a la plataforma van llegir un manifest que denuncia "el greu impacte ambiental" i "el canvi de model cap a "l'especulació". "Adelson no ve a portar res de bo sinó a endur-se els diners", va apuntar Jaume Grau, un dels portaveus, vinculat a Ecologistes en Acció. Dissabte Aturem Eurovegas ha convocat una marxa reivindicativa en bicicleta que anirà des de Gavà, Viladecans i el Prat fins a les basses de Can Dimoni. Però l'acte hauria estat molt menor si no hagués rebut les aportacions de Madrid i Monegres. "Volem saber què s'està negociant", va apuntar el representant madrileny. "Els nostres polítics ens van trair", va afegir el portaveu aragonès. I el català va brindar pel suport mutu: "Seguirem fins a l'última pedra però no volem que es posi ni la primera".

stats