CRISI A ERC
Crònica 04/06/2011

Carod-Rovira es dóna de baixa d'Esquerra

Josep-Lluís Carod-Rovira ja ha passat a formar part de la llista d'exlíders d'ERC que trenquen el carnet. L'exvicepresident va fer arribar ahir una carta al partit per anunciar que se'n donava de baixa.

Marc Colomer
2 min
Carod s'havia distanciat d'ERC els darrers mesos.

Barcelona.Primer va ser Joan Hortalà, després Àngel Colom i Pilar Rahola i ahir es va sumar a la llista Josep-LLuís Carod-Rovira. L'expresident d'Esquerra entre els anys 1996 i 2008 i exvicepresident del Govern va fer arribar ahir a última hora una carta al president del partit, Joan Puigcercós, i al secretari general, Joan Ridao, per anunciar-los que trencava el carnet, segons van confirmar a l'ARA diverses fonts. Ni tan sols la va lliurar personalment ell, sinó que la va fer enviar a un dels pocs fidels que encara li quedaven a Carod, el seu home de confiança a Vicepresidència, Rafael Niubò.

Per l'esquerra nacional

En la missiva, de dues planes i datada ahir a Tarragona, Carod justifica que ha triat just aquest moment perquè, malgrat que ja feia mesos que estava allunyat del partit, no volia "interferir" en els processos electorals tant nacionals com municipals. "Ho faig ara, quan formalment no ha començat el procés congressual, per no interferir-lo", argumenta l'exlíder republicà, que deixa clar que pensa "continuar treballant per fer una esquerra nacional plural". De fet, Carod no atura l'activitat. Divendres que ve pronunciarà una conferència en el marc del cicle de col·loquis titulat Àpats federals , organitzat per Ciutadans pel Canvi. Ara bé, més enllà d'això, i fidel al seu estil, no s'està de fer autobombo i exhibir una vegada més -com ha fet sovint- que va ser precisament amb ell al capdavant que ERC va aconseguir els millors resultats des de l'època de la República. Carod es renta les mans sobre la crisi d'Esquerra i exhibeix que va ser sota la seva responsabilitat que es va produir una alternança històrica a la Generalitat. En canvi, atribueix els resultats actuals als dirigents d'ERC, que, afirma, mentre ell feia política, maldaven per "controlar" el partit. Ara caldrà veure com afecta la decisió de Carod els moviments precongressuals del partit.

stats