21/11/2011

"¡Catalinos, aprended!"

2 min

Zàping electoral. La nit a Intereconomía va ser per a El gato al agua. Els "gatos cabreados" asseguraven ser a partir d'ara "gatos felices". Tot i així, els tertulians estaven poc satisfets perquè Amaiur els va aixafar la guitarra. Els seus espectadors es manifestaven eufòrics a través dels SMS. Algun d'anticonstitucional i d'altres com "El PSOE ha muerto", "Dios bendiga a Rajoy" i "¡Catalinos, aprended!" I sí, els "catalinos" n'han après, i molt. A TV3, l'Eleccions generals 2011 estava a anys llum de la resta. Arrencada de Hollywood. Ramon Pellicer, Joan Carles Peris i Raquel Sans impecables, guapíssims. Gairebé d'uniforme. Pla general d'un plató espectacular (que ja coneixíem). Les projeccions virtuals que sobreeixien del terra van rematar l'inici impactant. Incomprensible a 8TV el misteri del sondeig. La nit del Cuní oferia les dades de dos sondejos: el de RTVE-Forta i el de La Sexta. El misteri és que La Sexta no tenia sondeig propi, sinó que es basava també en el de RTVE-Forta. Per tant, els de 8TV, d'on treien les xifres que asseguraven que eren de La Sexta? Van crear un sondeig que no existia. Sorprenent.

A TV3 la calidesa del plató i la permanent actualització de dades marcaven les diferències. Potser va ser excessiu sentir tot el Mas mentre Rajoy era al balcó de Génova. A Antena 3, fredor i desolació de plató. Molta macropantalla per a uns gràfics dels noranta. Matías Prats astorat, i davant la seu del PSOE no hauria calgut ni tallar el trànsit. En acabar ens van posar la segona part de la saga Crepúsculo, no sé si en al·lusió als resultats del PSOE.

A La Sexta, amb Al rojo vivo, Antonio García Ferreras va dissimular com va poder la patacada socialista amb una tertúlia del tot avorrida. Mentre compareixia Rubalcaba es va filtrar la música alegre que venia del canal de so de la seu del PP. Ferreras, després, va concloure que era una "derrota dolça". Dolça? Televisivament, van guanyar les dones. A TVE van optar per una tripleta únicament femenina per conduir amb fermesa la Noche electoral: Ana Blanco, Pepa Bueno i Ana Pastor. A TV3, a la taula dels portaveus dels partits, majoria de dones. Insòlit.

Entre línies, a El gato al agua la redactora més extraordinàriament guapa la van destinar a la seu del PP. I l'enviada a la seu del PSOE portava una samarreta amb calaveres. No sé si era un missatge subliminal... Telecinco, amb en Piqueras, va ser una opció prescindible per seguir els resultats dels comicis. Abans de les onze de la nit ja ens van deixar en mans d'Aída. Amb Mauricio Colmenero, el fatxa anticatalà de la sèrie, ens van recordar l'Espanya que ens espera.

stats