Publicitat
Publicitat

COMUNICACIÓ

El grup Prisa refinança el seu deute fins al 2015

El grup de comunicació Prisa va arribar ahir a un acord amb 35 bancs per allargar el venciment del seu deute. El grup, amb un deute net de 3.537 milions d'euros, afrontava venciments de 250 milions d'euros el desembre d'enguany, 350 al mateix mes de l'any 2012 i 2.985 milions el desembre del 2013.

La proposta, que Prisa ja va presentar el 24 d'octubre als creditors, ha permès allargar l'amortització amb tots els bancs, en alguns casos fins al 2015. L'acord de refinançament afecta tant el préstec sindicat subscrit el 2006 com el crèdit pont i el subordinat signats un any després i d'altres préstecs bilaterals. En el cas del préstec sindicat, el pacte obre la porta a allargar el venciment fins a finals del 2014. El pagament del crèdit pont i el subordinat podrà allargar-se fins al setembre del 2015.

Amb l'acord de refinançament es posen en marxa els mecanismes perquè Timón, soci de referència de Prisa, Martin Franklin i Nicolas Berggruen, subscriguin noves accions de la societat per valor de 150 milions, tal com va informar ahir el grup editor de capçaleres com El País a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Prisa va defensar que la culminació del pacte financer li permet concentrar-se en el seu procés de transformació. Les accions del grup van tancar amb una caiguda de l'1,09%.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT