Crònica 11/05/2011

La votació reobre de nou les escletxes al PSC

Pere Martí
1 min

Barcelona.La votació d'ahir al Congrés va fer ressuscitar vells fantasmes al PSC. Les dues ànimes es van fer sentir de nou. D'una banda, els barons de l'anomenat sector catalanista van criticar la decisió de votar el mateix que el PSOE, mentre que la direcció la va avalar, denunciant que CiU només buscava fer electoralisme.

El primer a saltar va ser l'exconseller Ernest Maragall, que via Twitter va denunciar que li era "impossible compartir" el fet que "el PSC voti contra el compliment d'un finançament que és obra del PSC". L'antic responsable d'Ensenyament va proposar una solució per corregir la situació: "L'única via oberta és que el PSC faci guanyar l'aplicació real de la seva esmena perquè el fons arribi aquest any". Des del seu punt de vista això és "imprescindible que sigui així".

Una altra que es va mostrar crítica va ser Montserrat Tura, que en declaracions a l'ARA va explicar que ella havia advertit el PSC que "no podia aparèixer no votant amb la resta de partits catalans en aquest tema", però va admetre que està en una posició "minoritària" dins el partit. També va voler subratllar que "CiU només ha anat a desgastar el PSC en una actitud impròpia d'algú que està al govern".

Per la seva banda, la direcció va restar importància als fets i tant Joaquim Nadal com Miquel Iceta van explicar que la "tossuderia" de CiU havia impedit una "victòria" de Catalunya si s'hagués acceptat l'esmena del PSOE. Per Miquel Iceta només es tracta d'una maniobra de "pur electoralisme".

stats