Cultura 09/06/2021

10 noms per descobrir del Grec 2021

Del Trio Da Kali als Rimini Protokoll, els artistes que potser no coneixes (i val la pena que ho facis)

2 min
Germaine Acognie actua al Grec 2021

Trio Da Kali

1 de juliol al Teatre Grec.

El Trio Da Kali, un grup de músics i narradors del sud de Mali, faran una residència a la Fabra i Coats per treballar amb músics locals afrodescendents com Nakany Kanté o Aziza Brahim. El resultat serà un espectacle únic.

Cimafunk

6 de juliol al Teatre Grec

La bomba de la música cubana que ja ha esclatat a tot el món amb una barreja de les tradicions musicals de l’illa -rumba, son i txa-txa-txa- i la màquina del funk. El complement perfecte del concert d’Omara Portuondo.

Qudus Onikeku

6-7 de juliol al Mercat de les Flors

El fenomen urbà jove de Lagos. Representa la nova generació de creadors formats a YouTube i que tracten temes filosòfics de les cultures africanes (com la reencarnació a Re:incarnation) però amb estil i esperit contemporani.

Jan Lauwers

8-11 de juliol al Teatre Nacional

No és tant una descoberta com un indubtable imprescindible. La Needcompany -amb convidats com Nao Albet, Gonzalo Cunill i Juan Navarro- posa en escena les deu tragèdies shakespearianes a Billy’s violence.

Dimitris Papaioannou

11-14 de juliol al Mercat de les Flors

Al seu primer Grec, el 2017, Francesc Casadesús ja va programar aquest artista, considerat un dels grans poetes visuals de l’escena contemporània. Aquest Transverse orientation té les entrades exhaurides

Brett Bailey

18-19 de juliol al Teatre Lliure

Un dels referents internacionals, que no ha actuat mai a Barcelona (i que no és per a tots els paladars). L’artista sud-africà porta des d’Avinyó un Samsó amb música electrònica per reflexionar sobre fronteres i repressió.

Jesús Rubio

20-22 de juliol al Mercat de les Flors

El nou nom del flamenc contemporani que cal apuntar-se. Acaba d’estrenar Acciones sencillas a Madrid, on aprofundeix en el minimalisme fins al punt que va sense instruments, només amb cantaoras i palmeras.

'Acciones sencillas' de Jesús Rubio

Serge Aimé Coulibaly

22 de juliol al Teatre Grec

Alain Platel apadrina aquest artista de Burkina Faso establert a Bèlgica, que també ha treballat amb Sidi Larbi Cherkaoui. Wakatt és un espectacle sobre l’altre, la violència i el populisme.

Germaine Acogny

28-29 de juliol al Mercat de les Flors

La mare de la dansa contemporània africana, escollida pel mateix Maurice Béjart per dirigir una escola a Dakar el 1977 i Lleó d’Or de la Biennal de Venècia. La coreògrafa senegalesa ballarà un solo on se sent recitar Medea.

Rimini Protokoll

2 de juliol -19 de setembre al CCCB

El col·lectiu alemany que va posar un robot en escena al Temporada Alta proposa ara a Barcelona un passeig instal·latiu i interactiu a través de sis històries de barcelonins reals que permeten repensar la ciutat.

stats