Teatre
Cultura 27/03/2022

5 espectacles imperdibles de la Mostra d'Igualada

Marcel Gros, Farrés Brothers i Zum Zum Teatre, entre els noms més destacats de l'edició d'enguany

2 min
'Suspensión' de Nueveuno Circo

BarcelonaLa 33a Mostra d'Igualada arrencarà el 31 de març amb una programació que vol reivindicar el teatre i les arts escèniques com a eines per descobrir i prendre consciència de la realitat. Després de dos anys de pandèmia combinant la presencialitat amb la virtualitat, la Mostra torna als teatres amb una gran diversitat de propostes, que van des del teatre i el circ fins a la dansa i les instal·lacions performatives. N'hem triat cinc d'imperdibles.

1.

'Suspensión', de Nueveuno Circo

La Mostra d'Igualada s'inaugurarà amb l'hipnòtic espectacle Suspensión, una proposta de circ protagonitzada per cinc malabaristes madrilenys. A través dels jocs amb les pilotes, els artistes es pregunten sobre la seva infantesa i la relació amb els respectius pares, les veus dels quals ressonen a l'escenari a través de missatges d'àudio en què els homes parlen amb els fills. Amb una posada escènica poètica que dona tot el protagonisme als malabars i al cos dels intèrprets, l'espectacle reflexiona sobre la construcció de la masculinitat en la societat actual i posa damunt la taula les diferents maneres d'abordar-la.

2.
'Quanta, quanta guerra...', de Farrés Brothers
'Quanta, quanta guerra...' de Farrés Brothers

La primera adaptació escènica de la novel·la de Mercè Rodoreda és un espectacle que combina titelles, teatre, música i moviment de la mà d'una de les companyies de teatre familiar de referència. Amb la intenció d'arribar tant a públic jove com a adult, el muntatge parla de la necessitat universal de volar del niu i conèixer món. Està protagonitzat per Biel Rossell i Biel Serena i dirigit per Pep Farrés.

3.
'Soc una nou', de Zum Zum Teatre
'Sóc una nou' de Zum Zum Teatre

Guardonat amb els premis Fetén a millor direcció i millor interpretació coral, Soc una nou és la versió teatral del conte de Beatriz Osés que explica la història de l'Omar, un nen refugiat, i que està dirigida per Ramon Molins. El protagonista ha fugit d'una guerra i demana asil a les costes italianes, però allà només toparà amb el rebuig dels veïns, els impediments judicials i un entorn hostil que el rebutja. Malgrat la duresa del tema, l'espectacle està explicat amb humor i planteja un bon grapat de preguntes sobre l'acceptació dels altres.

4.
'Petit univers', de Marcel Gros
'Petit univers' de Marcel Gros

Marcel Gros celebra 40 anys dalt de l'escenari amb un espectacle que repassa la seva vida als escenaris amb humor i imaginació. Els records, els somnis, les obsessions, les frustracions i les alegries conflueixen en una peça amb els millors gags del pallasso i, alhora, amb moments molt personals de la seva trajectòria.

5.
'M.A.R.E.', de La Romancera Teatre
'M.A.R.E.' de La Romancera Teatre

Entre les propostes de la Mostra d'Igualada destinades a la primera infància destaca M.A.R.E., que fa referència a les paraules mirada, acompanyament, respostes i escolta. Es tracta del primer espectacle de La Romancera Teatre, encapçalada per Maria Santallusia, i combina el teatre d'objectes amb la música de Mozart per captivar els més petits i les seves famílies.

stats