Música

L'Acampada Jove atreu a Montblanc al voltant de 30.000 assistents

L'actuació dels Pets es converteix en una de les principals atraccions de l'última nit de concerts aquest dissabte

Milers de joves, al voltant de 30.000 segons les primeres estimacions de l'organització, han passat durant els últims tres dies per l'Acampada Jove a Montblanc atrets per un festival amb un cartell de bandes de pop i rock, amb un marcat component reivindicatiu i independentista. El grup tarragoní els Pets han estat una de les principals atraccions de l'última jornada de concerts. Molts dels assistents, vinguts de diferents punts de Catalunya, han arribat a la capital de la Conca de Barberà atrets pel cartell musical, però també per l'ambient festiu i pel vessant polític de l'esdeveniment, organitzat per les Joventuts d'Esquerra. Pols, cervesa i disbauxa s'han barrejat a la zona d'acampada.

Des del passat dijous i fins diumenge a la matinada, l'Acampada Jove s'ha convertit en una espècie de centre neuràlgic per al jovent amant de la música reivindicativa, dels Països Catalans i de fora, un espai de rauxa i també de reivindicació independentista. A manca de dades més precises d'assistència, l'organització calcula que han passat més de les 26.000 persones que es van comptabilitzar durant la passada edició, sumant de forma individual les tres jornades.

De La Gossa Sorda a Pepet i Marieta i Brams
Per l'escenari i la carpa situats vora l'estació de tren de Montblanc han passat noms ja reconeguts del panorama musical, com els Amics de les Arts, Txarango, La Gossa Sorda, Talco, Brams, Green Valley i Pepet i Marieta, entre d'altres. La nit de dissabte, els concert dels Pets, amb el seu nou disc sota el braç 'L'àrea petita', s'ha convertit en un dels esdeveniments de la jornada de clausura.