Música

Håkan Broström Quartet, David Pastor i versions d'Adrià Puntí protagonitzen el Festival de Jazz de Girona

Gabacho Maroconnection i Joey Calderazzo també passaran per la 14a edició de l'esdeveniment

El 14 de setembre comença la 14a edició del Festival de Jazz de Girona, que aquest any revisa les cançons d'Adrià Puntí en clau jazz de la mà de Girona Jazz Project, una banda especialitzada en portar al seu terreny els repertoris d'altres artistes. La formació, que inaugurarà el certamen, versionarà temes coneguts del cantant com ara 'Ull per ull', 'Viatge d'un savi vilatrista cap a enlloc' i 'Coral·lí'.

El jazz català estarà representat per David Pastor, que prepara un nou disc del seu projecte 'David Pastor Nu-roots', i David Mengual Slow Project, que presenta el seu primer treball, 'U'. També hi haurà un espai per als joves talents, com Joan Solà & Lucas Martínez, dos joves instrumentistes pels qui el festival preveu "una gran projecció".

D'entre els concerts de músics internacionals, destaca el quartet del saxofonista suec Håkan Broström, que comptarà amb la col·laboració de figures del jazz nord-americà com Joey Calderazzo i Jeff 'Tain' Watts. L'organització també avança que una de les actuacions "més interessants" anirà a càrrec de Gabacho Maroconnection, una formació franco-espanyola-marroquina que fusiona jazz, flamenc i música popular magrebina i que s'ha convertit en "el grup revelació del jazz mediterrani actual".

El jazz somiador dels Hop's Trio, el jazz vintage de Shakin'All i les sonoritats de Nova Orleans de la Girona Marxing Band també seran presents al festival. Els concerts tindran lloc a diversos espais de Girona i els voltants com l'Auditori, la sala Planeta, la Fundació Valvi i l'Ateneu Bar de Banyoles.