Publicitat
Publicitat

Còmic

Filosofia per a tots els públics

'Així parlà Zaratustra' es converteix en manga

L'editorial Herder publica una versió en còmic de l'obra de Nietzsche

Utilitzar l'estètica del manga per promoure el pensament filosòfic és el camí que obre Así habló Zaratustra. El manga, un còmic inspirat en l'obra de Friedrich Nietzsche que Herder Editorial publica ara a Espanya, traduït del japonès. "L'únic que existeix és el jo. L'home anhela pensar per si mateix, per poder crear un sistema de valors propi i conscient", crida un típic i irat personatge de manga des de la portada d'aquest petit llibre que convida els lectors de còmic, tradicionalment més acostumats als combats de superherois que a les lluites filosòfiques, a atrevir-se amb aquesta "aventura" sobre l'evolució de l'home "després de la mort de Déu".
La història es basa en el jove Zaratustra, fill d'un home religiós que a poc a poc veu créixer el seu escepticisme, un fet que l'enfronta no només amb el seu pare, sinó amb la seva pròpia entitat sobre el que és el jo.
Así habló Zaratustra, expliquen des de l'editorial, és el primer "manga filosòfic" que es publica a Espanya, una obra traduïda directament del japonès, país on ha tingut un gran èxit, i en el qual altres títols de la mateixa línia, com El capital, de Karl Marx, han venut 120.000 exemplars.
Es tracta d'un corrent dins del manga anomenat seinen, que no es cenyeix als adolescents, sinó que busca un públic adult, ja que el manga és un dels mitjans de forma de cultura més populars a Orient. Herder recorda que, segons la Federació de Gremis d'Editors, el 14% de la població espanyola a partir de 14 anys llegeix còmics, un percentatge que s'eleva fins al 53,2% en el cas de nens entre 10 i 13 anys (64 ,3% nens i 41,4% nenes).
Per al llançament d'aquesta obra, l'editorial ha preparat la campanya "Hi ha bigotis i bigotis", dirigida a estudiants i professors de filosofia, i al públic en general, en la qual anima a qui vulgui participar-hi que els remeti una fotografia ( bigotis@ herdereditorial.com), fins al 22 d'abril, amb els característics bigotis de filòsof alemany, entre les quals se seleccionaran les més originals.

Les

Més continguts de

le
PUBLICITAT
PUBLICITAT