Publicitat
Publicitat

CINEMA

Alberto Barbera, nou director de la Biennal de cine de Venècia

David Chipperfield serà director de l'àrea d'Arquitectura, en la qual participaran Catalunya i les Balears aquest 2012

L'italià Alberto Barbera, fins ara director del Museu Nacional del Cinema de Torí, ha estat nomenat avui nou director de la Mostra de Cinema de Venècia per a un període de quatre anys i en substitució de Marc Müller. La decisió va ser acordada pel consell d'administració de la Biennal de Venècia, segons ha informat en un comunicat aquesta entitat cultural, que va anunciar, a més, la designació del britànic David Chipperfield com a nou director de l'àrea d'Arquitectura. En concret, Chipperfield s'ocuparà de la direcció de la XIII edició de l'Exposició Internacional d'Arquitectura de Venècia, que obrirà al públic entre el 29 d'agost i el 25 de novembre de 2012.

En el comunicat emès per la Biennal, el consell d'administració presidit per Paolo Baratta ha considerat que Barbera acompanyarà i afavorirà el camí de creixement iniciat per la Mostra gràcies a la seva "experimentada professionalitat, capacitat d'intuïció i creativitat". Així mateix, aquest organisme va insistir en el rol que pot dur a terme Barbera per satisfer la necessitat de "valoritzar" la posició de Venècia en el calendari dels festivals, així com la capacitat de la Mostra per atreure les millors produccions mundials.

El consell d'administració de la Biennal ha volgut a més expressar la seva gratitud a Marc Müller "per haver contribuït en vuit anys al creixement i consolidació de la Mostra Internacional d'Art Cinematogràfica". La 68a edició del Festival Internacional de Venècia se celebrarà al Lido entre el 29 d'agost i el 8 de setembre de 2012.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT