Amy Winehouse mor a casa seva víctima d'ella mateixa

La cantant de soul anglesa ha mort aquesta tarda als 27 anys. Havia anul·lat la gira d'estiu per problemes amb les drogues

Amy Winehouse ha mort als 27 anys a Londres, víctima d'ella mateixa. La cantant i compositora britànica va saltar a la fama internacional amb el seu segon disc Back to Black (2006) pel qual va guanyar un premi Brit Award com a millor artista britànica. Va assolir disc de platí als EUA i va ser nominada als MTV Award. La crítica es va agenollar sense excepcions als seus peus de la noieta esquifida de pentinat excèntric, maquillatge excessiu i tatuatges exagerats, com la nova diva de l'R'&'B. Però la consolidació artística li va arribar amb els Grammy del 2008, on es va endur cinc premis: Millor nou artista, Enregistrament de l'any, Cançó de l'any, Millor interpretació femenina de pop per Rehab, a més de Millor àlbum pop. Aquell èxit va fer revalorar el seu primer àlbum de debut soul, Frank (2003), on ja feia gala de la seva veu negra, i amb el qual ja havia guanyat premis a Anglaterra.

La seva vida, caòtica i al límit de la llei, però, va acabar eclipsant la seva música. La polèmica lletra del seu gran single Rehab ("Em volen fer anar a rehabilitació i jo dic no, no no") va ser el leit motiv dels darrers anys de la seva carrera. Ha estat protagonista d'incomptables escàndols relacionats amb l'alcohol i les drogues. Diversos mitjans han publicat fotografies seves consumint drogues i havia protagonitzat concerts polèmics pel ser estat físic lamentable. El seu marit, Blake Fielder, havia estat empresonat per problemes amb les drogues i ella havia amenaçat amb el suïcidi si no el deixaven.

Winehouse també estava en tractament per l'abús de drogues i anorèxia nerviosa. De fet, havia anul·lat el mes passat els seus concerts d'estiu després d'una sèrie d'aparicions deplorables, que es poden veure a mans plenes a You Tube. El juny passat, l'estat en què se la va veure en un concert a Belgrad va fer saltar totes les alarmes. El públic i la crítica va censurar amb duresa l'actuació, que segons els símptomes visibles va fer sota els efectes de les drogues i/o l'alcohol.

Avui ha mort, a casa seva, aquesta tarda a tres quarts de quatre. Una ambulància d'emergències no ha pogut salvar-li la vida. Encara no han transcendit les causes de la mort.


Més continguts de