Art

Els retrats d'Andy Warhol surten per primer cop dels EUA per exposar-se a Saragossa

El 19 de gener s'obrirà la mostra al Pati de la Infanta, que inclou imatges icòniques de Prince, Mao, Tennesse Williams, Truman Capote, Basquiat i fins i tot Arnold Schwarzenegger i Sylvester Stallone

Noranta-nou retrats del pare del pop art, l'artista nord-americà Andy Warhol (1928-1987), s'exhibiran per primera vegada a Europa: a partir del 19 de gener seran a Saragossa . La mostra Andy Warhol: Portraits reuneix obres realitzades per Warhol durant  cinc dècades, des de 1940 fins a 1980, entre pintures, dibuixos i fotografies, i tots procedeixen de The Andy Warhol Museum de Pittsburg (Pennsilvània, EUA) , el museu inaugurat el 1994 i dedicat exclusivament a la seva obra.

L'exposició, que romandrà oberta al públic fins al 15 d'abril del 2012 al Pati de la Infanta de la capital saragossana, inclou obres de tota la vida de Warhol, fins i tot de la seva infància i els seus primers dibuixos. La mostra comença amb fotografies d'un jove Warhol, sol o amb la família, i continua amb una faceta menys difosa, però igualment important, el dibuix, apartat en el qual s'exhibiran els primers retrats a llapis que el prolífic artista va realitzar a partir de la dècada de 1940.

L'exposició també inclourà les obres més conegudes de personatges, entre els quals hi ha grans figures de la música com Prince (1984) i estrelles de cinema com l'actor Sylvester Stallone (1980), l'actriu i activista Jane Fonda, l'actor Arnold Schwarzenegger (1977) o l'actriu i cantant Liza Minelli (1977).

La gran icona del pop art, Mao, omnipresent en l'obra de Warhol, apareix també en la mostra al costat del expresident nord-americà Gerald Ford (1967) en l'apartat de polítics. Yves Saint Laurent (1972), Sonia Rikiel (1986) i Carolina Herrera s'uneixen a la galeria de retrats representant els grans modistes. També hi haurà a rtistes plàstics com Robert Mapplethorpe (1983) o Jean Michel Basquiat (1982) i escriptors com Tennessee Williams (1983) i Truman Capote (1979).