Publicitat
Publicitat

Art

Anselm Kiefer anuncia la intenció de comprar una central nuclear abandonada

El pintor i escultor neosimbolista ha explicat que vol adquirir la torre de refrigeració d'una central de l'Alemanya de l'Est, en desús des de 1988

El pintor i escultor neosimbolista Anselm Kiefer ha anunciat que té intencions de comprar una central nuclear abandonada, mentre Europa es retrau de l'ús de l'energia atòmica després de l'accident de Fukushima. 

En una entrevista a la revista Der Spiegel, l'artista ha revelat que li agradaria adquirir una central de l'Alemanya de l'Est que va caure en desús el 1988 amb l'objectiu de recuperar una part de la història del seu país, una història que els alemanys van abandonar massa aviat i de pressa.

Kiefer és reconegut per les seves pintures de grans dimensions fetes amb materials com la palla, el plom o el ferro forjat i les interpretacions de la història d'Alemanya i l'horror de l'Holocaust. L'artista ha explicat que la planta nuclear és fantàstica i "magnífica". "És el meu Panteó, em fascinen les plantes nuclears", ha argumentat. Kiefer interpreta les plantes nuclears com una magnífica plataforma per generar energia, és "el moviment continu, té una part de mitològic".

Kiefer explica a l'entrevista que s'ha posat en contacte amb el cap de la central, Juergen Grossman, per adquirir la torre de refrigeració, d'on es van remoure els reactors ara fa nou anys. "Estic pensant què fer-hi, no hi pintaré vaques ni núvols", ha afirmat. Des de la central, un portaveu ha comunicat que encara no s'ha pres cap decisió i que en cas de vendre la planta, el traspàs no es faria fins l'any que ve. 

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT