L'Any Vinyoli es proposa popularitzar l'obra del poeta

El departament de Cultura impulsa diferents commemoracions comissariades per Jordi Llavina en el centenari del naixement de l'autor

L'objectiu de l'Any Vinyoli, que promou el Govern a través del Departament de Cultura, és fer conèixer molt més el poeta Joan Vinyoli (1914-1984) i "fer-lo molt més popular". Així ho ha assegurat el comissari de l'Any Vinyoli, Jordi Llavina, en la presentació dels actes per commemorar el centenari del naixement del poeta i el 30è aniversari de la seva mort. Entre altres, se celebrarà un festival de poesia a Santa Coloma de Farners amb actuacions de Maria del Mar Bonet i Perejaume i s'organitzaran diferents activitats a les escoles de Catalunya. L'acte sobre la vida i obra de Joan Vinyoli serà el 3 de juliol, coincidint amb el dia que va néixer i comptarà amb escriptors, estudiosos i artistes.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell; la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, i Llavina han presentat aquest dimecres les activitats de l'Any Vinyoli, que agafa el relleu de l'Any Espriu. El Govern promou l'Any Vinyoli per tal d'honorar la seva memòria i difondre'n l'obra i el llegat. De fet, la commemoració té la voluntat de divulgar la figura de Vinyoli arreu de Catalunya i els territoris de parla catalana. Llavina ha indicat que Vinyoli és un poeta molt important, però "malauradament no és prou popular per la seva importància".