Publicitat
Publicitat

El jutjat número 26 de Barcelona obre diligències contra la poetessa Dolors Miquel

L'Associació Espanyola d'Advocats Cristians acusa la poetessa d'un delicte contra els sentiments religiosos

El jutjat número 26 de Barcelona ha obert diligències contra la  poetessa Dolors Miquel per la lectura del poema ‘Mare Nostra’ a l’entrega dels premis Ciutat de Barcelona al febrer, segons ha informat l’Associació Espanyola d’Advocats Cristians (AEAC), que exerceix d’acusació particular. Aquesta entitat considera que el poema era una vexació de l’oració cristiana del parenostre i acusa la poetessa d’un delicte contra els sentiments religiosos. L’entitat també creu que l’alcaldessa Ada Colau podria haver comès un delicte per omissió del deure de perseguir delictes.

En una entrevista a l'ARA, Miquel va defensar el seu poema de les acusacions de "blasfem" o una "paròdia sacrílega del parenostre": "És una dignificació del cos de la dona i un al·legat a favor de la bondat. Carrego contra el ressorgiment del feixisme a Europa, un dels problemes greus que vivim actualment, i contra aquells que volen infligir dolor als altres sense donar-hi importància".

El regidor del PP, Alberto Fernández Díaz, que va abandonar la sala indignat quan Miquel va llegir el poema, va dir el passat febrer que pensava demanar el cessament de qui per "acció o omissió" va permetre la inclusió en l'acte d'un poema que va ser "ofensiu per a molts barcelonins".

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT