Cultura 04/06/2011

Alemanya s'emporta el Lleó d'or de la Biennal de Venècia

A més del pavelló alemany, el nord-americà Christian Marclay, el britànic Haroon Mirza, el pavelló de Lituània, la jove artista sueca Klara Lidén també han estat guadornats en les diferents categories. Sturtevant (Ohio, 1930) i el vienès Franz West han rebut el Lleó d'or per la seva trajectòria.

Redacció
1 min
L'interior del pavelló alemany recorda a una església

BarcelonaEl jurat de la 54 Biennal de Venècia ha atorgat el Lleó d'or a la millor participació nacional al pavelló alemany, un recull de la trajectòria de l'artista multidisciplinari Christoph Schlingensief, víctima d'un càncer mentre preparava la seva participació a la Biennal. Els comissaris de l'exposició van descartar el exposar el projecte en el que estava treballar i van concebre el pavelló com a un homenatge a l'artista desaparegut. Com si fos una església, els treballs de Schlingensief ocupen tot l'espai, moblat com si fos un temple. El jurat, format per Hassan Khan (Egipte), Carol Yinghua Lu (Xina), Letizia Ragaglia (Itàlia), Christine Macel (França) i John Waters (Estats Units) ha destacat la intensitat, el compromís i la força de la visió personal de Schlingensief, així com la tasca de Susanne Gaensheimer com a comissària.

El Lleó d'or al millor artista a l'exposició central ILLUMInazioni, ha recaigut en el nord-americà Christian Marclay (1955) per l'obra The Clock. I El Lleó de plata a l'artista més prometedor a aquesta mateixa exposició al britànic Haroon Mirza (1977).

El jurat ha decidit atorgar, també, dues mencions especials: al pavelló de Lituània “per la seva elegància conceptual”i a la jove artista sueca Klara Lidén, “per la confirmació de la força de la seva obra”.

El el marc de la cerimònia d'entrega dels guardons, que ha tingut lloc aquest migdia als Giaridini també s'han entregat el Lleó d'or a la trajectòria als artistes Sturtevant (Ohio, 1930) i al vienès Franz West.

stats