Boicotegen l'actuació del cantant Matisyahu a Rototom Sunsplash perquè consideren que és "sionista"

Cinc artistes han anunciat que no assistiran al festival per les posicions polítiques de l'artista

Cinc participants del festival de reggae Rototom Sunsplash, que comença dissabte a Benicàssim, han anunciat la seva baixa. El motiu és  l'actuació del cantant jueu nord-americà Matisyahu (Matthew Paul Miller) el dia 22 d'agost. Els cinc artistes s'han sumat a la campanya que ha impulsat Boicot, Desinversions i Sancions (BDS), que qualifica el cantant de "sionista". El festival defensa l'actuació argumentant la necessitat de "diàleg" i entesa mútua. A més, considera que si bé Matisyahu dóna suport a Israel, això no vol dir que estigui d'acord amb la política d'agressió contra el poble palestí.

Matisyahu ha afirmat en alguna de les seves actuacions que "Palestina no existeix". Entre els que han assegurat que no aniran al festival hi ha Pallassos en Rebel·lió, María Carrión, directora del Festival Internacional de Cinema del Sàhara, el productor audiovisual Fernando García, l'activista Hassanna Aalia i el cantent de rap Yslam Hijo del Valenciano. Altres, com el grup La Gossa Sorda, han demanat públicament que no actuï Matisyahu.

De moment, però, Rototom Sunsplash no pensa anul·lar l'actuació del polèmic cantant i en un comunicat assegura que mai ha convidat persones que difonguin missatges "d'intolerància, odi i violència". Segons el festival, Matsyahu assegura que no és un artista polític. A més, afegeix, té cançons que són un al·legat a la pau.

 

 

 

Més continguts de