Buenafuente, Berto Romero, Sílvia Abril i Raúl Cimas faran un espectacle únic al Singlot

El cicle d'humor del festival de la Porta Ferrada premiarà Lloll Bertran

El Festival Singlot oferirà una nit de monòlegs amb Buenafuente, Berto Romero, Sílvia Abril i Raúl Cimas, i aquest any es reconeixerà la trajectòria de Lloll Bertran en cinema, teatre, ràdio i televisió.

La quarta edició del Festival Singlot de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) oferirà aquest any una nit de monòlegs amb el seu director, Andreu Buenafuente, acompanyat dels humoristes Berto Romero, Sílvia Abril i Raúl Cimas. Es tracta, segons Buenafuente, d'un espectacle únic per a l'ocasió amb el títol 'Hem de parlar' i que no es tornarà a repetir. Tindrà lloc el 7 de juliol a l'Espai Port i servirà per tancar l'edició d'aquest any del festival, que també comptarà amb els espectacles 'Les roses de la vida', dirigit per Sergi Belbel i 'Dos machos verdes fritos', de David Verdaguer i Oscar Machancoses. El festival, que se celebrarà del 5 al 7 de juliol, repetirà el Singlot Pro, un espai de trobada entre diferents agents del sector professional. D'altra banda, aquest any el Singlot d'Honor serà per a Lloll Bertran en reconeixement a la seva trajectòria.

Persecució de la sàtira

El Festival Singlot 2018 tampoc s'oblidarà dels "moments d'amenaça i persecució de la sàtira", una situació que, segons Buenafuente, "semblava impensable que passés i davant la qual no ens podem quedar de braços plegats". En aquest sentit, el Singlot també comptarà amb l'espectacle 'Mongolia sobre hielo', de Mongolia, sobre els quals el director del festival assenyala que "representen la punta de llança, la irreverència, el vessant més agosarat i radical" i que "gairebé són uns punks de l'humor".

L'espectacle tindrà lloc al Teatre Narcís Masferrer, on Buenafuente entregarà el premi Singlot d'Honor a Lloll Bertran en reconeixement a la trajectòria en teatre, cinema, televisió i ràdio de l'actriu, cantant i humorista. Anteriorment el guardó s'havia entregat a Leo Bassi (2016) i a l'actor Pepe Viyuela.

La jornada de dijous s'acabarà amb la representació de 'Mrs. Brownie', que repassa la història d'una diva de la música negra americana que està al final de la seva vida i que viurà els seus darrers dies entre el record i la nostàlgia de les cançons que la van fer triomfar. D'altra banda, divendres serà el torn de 'Les roses de la vida', de Sergi Belbel, que explica la vida d'un jove emprenedor amb un problema greu, un terapeuta desolat per la mort del seu gos, una temible presidenta d'un país estranger mancada d'amor i la seva estranya i intrèpida secretària; i de 'Dos Machos verdes fritos', on els actors David Verdaguer i Oscar Machancoses exposen els seus sentiments més íntims en veu alta i sense embuts sobre el desamor. Dissabte, el festival, que és una producció d'El Terrat i The Project, posarà el punt final amb la retransmissió del programa 'Nadie sabe nada' de la cadena Ser, a càrrec de Buenafuente mateix i de Berto Romero, que al vespre clouran el Singlot d'aquest any amb l'espectacle 'Hem de parlar', juntament amb Sílvia Abril i Rául Cimas a l'Espai Port.