Publicitat
Publicitat

Cèlia Pallí, una veu empordanesa formada al Canadà

La cantant de Torroella presenta el disc 'I'll be fine' aquest dissabte al Foyer del Liceu, dins del cicle Músiques Sensibles

Nascuda a Torroella de Montgrí. Criada a Barcelona i Holanda. I formada com a cantant a Toronto, on es va convertir en corista de confiança de Nelly Furtado. Aquesta és la biografia sintètica de Cèlia Pallí, que avui presenta el seu primer disc, I’ll be fine (Satélite K, 2014), al Foyer del Gran Teatre del Liceu (21.30 h), acompanyada de dos músics del grup Glaucs: Àlex Rexach i Àngel Valentí. “He volgut fer un disc amb composicions molt sinceres. Algunes cançons són una mica tristes, perquè parlen d’un trencament, però he mirat d’equilibrar-ho amb altres més alegres i esperançades”, explica Pallí sobre el contingut líric de l’àlbum. La part musical remet a un pop orgànic, amb petits detalls de R&B i de músiques populars llatinoamericanes. “A Toronto tinc moltes amistats colombianes, xilenes i argentines que comparteixen una música folklòrica molt rica”, diu Pallí. És una influència que es percep en peces com You kwew i Mamma, aquesta dedicada a la memòria de la seva mare.

La cantant de Torroella va arribar a Toronto fa més de deu anys. “Vaig anar a una escola de jazz i de seguida vaig pensar que si volia que la gent em conegués havia d’estar en un munt de projectes”, recorda. Al cap d’un temps, la van triar per acompanyar Nelly Furtado, i amb la cantant canadenca ha voltat arreu del món. Ara aquesta admiradora de Paul McCartney i Lluís Llach compagina la feina amb Furtado amb una incipient carrera en solitari. Tanmateix, no abandona la docència musical. “A més de donar classes a alumnes de piano i veu, treballo per a una discogràfica fent tallers per a cantants, per ajudar-los a polir tècniques de micròfon i a mantenir la veu quan surten la gira”, diu.

Després de Nadal, començarà una sèrie de concerts a Toronto que enregistrarà i que es podran veure a la seva web.

 

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT