Obituari

El món de la televisió i del doblatge s'acomiada de Constantino Romero

José María Íñigo, Sergi Schaaf, Manuel Campo Vidal, Joan Pera i Jordi García Candau lamenten la mort del popular presentador

Per a José María Íñigo, el presentador de televisió, actor de doblatge i locutor Constantino Romero era "la millor demostració" que per ser un bon presentador "no cal mesurar dos metres, ser ros i tenir ulls blaus. Ell venia talent, no façana". En declaracions des de Malmö (Suècia), ciutat des de la qual presentarà el Festival d'Eurovisió el proper 18 de maig, Íñigo ha destacat la seva "tristesa enorme" per la mort de Constantino Romero la passada matinada a Barcelona.

"Sobretot perquè era un home jove, en plenes facultats professionals, personals i mentals", ha dit el també presentador i periodista, que ha precisat que "se'n va un excel·lent professional" del quals tots han après.

L'actor Joan Pera l'ha definit com un home que "tot ho feia fàcil", i un personatge encantador que aconseguia que tot fos alegre i bonic per a les persones que tenia al seu voltant. Per a Pera, doblador habitual de l'actor Woody Allen i de Rowan Atkinson (Mr.Bean), el seu amic "Tino", era una persona amb gran vitalitat i unes enormes ganes de viure al qual mai havia vist enfadat.

El realitzador de TVE, Sergi Schaaff, ha destacat la gran cultura de Romero. Artífex del programa 'El tiempo es Oro' que va presentar Constantino Romero durant diversos anys, i pel qual va obtenir el premi al Millor Programa de Televisió el 1990 de l'Associació d'Informadors de Ràdio i Televisió, ha assegurat que a més d'un gran professional era una persona "exacta i precisa, i amb un gran coneixement de la llengua".

El president de l'Acadèmia de Televisió, Manuel Campo Vidal, ha dit: "avui és un dia trist perquè hem perdut un gran professional i a una gran persona. Constantino Romero ha estat un dels grans de la història audiovisual espanyola durant gairebé mig segle, 47 anys de professió. Va destacar en la televisió, a la ràdio i al cinema com a actor de doblatge especialment. A més, va ser també actor en el teatre i en algunes pel·lícules, inclosa la interpretació de diverses cançons". 

El periodista i acadèmic Jordi García Candau ha assenyalat "és un dels personatges mes polivalents de la comunicació dels últims anys. Era capaç de fer magnífica televisió i magnífica ràdio, era una de les millors veus del doblatge cinematogràfic i un gran actor. Ha estat un personatge molt polifacètic i d'una qualitat extrema, la gran veu de la televisió i la ràdio d'aquest país en els últims anys ". "En la meva etapa com a director de Castella la Manxa Televisió vaig realitzar un estudi de valoració de 10 presentadors. Constantino va arrasar amb un 68 per cent d'estimació. A Castella-la Manxa va ser una autèntica estrella".