Cinema

Cynthia Erivo: ¿ventafocs o futura reina dels Oscars?

L'actriu de 'Harriet' no apareix en les apostes però té un palmarès impressionant 

Les categories interpretatives dels Oscars solen incloure tots els anys algun nom que, enmig dels Leonardo DiCaprio i les Jennifer Lawrence de torn, destaca per tenir un perfil menys popular i glamurós, com si una ventafocs s’hagués colat en la festa de les estrelles de Hollywood. De vegades, la ventafocs pot acabar convertint-se en princesa com li va passar el 1993 a una desconeguda Marisa Tomei, que va imposar-se per sorpresa a Vanessa Redgrave i Miranda Richardson com a millor secundària; l’any passat també va saltar la sorpresa quan Regina King va guanyar l’Oscar a millor secundària per davant d’Amy Adams, Emma Stone i Rachel Weisz, tot i que la veritable ventafocs d’aquella categoria era Marina de Tavira, l'actriu mexicana de Roma.

Participa en la Porra dels Oscars de l'ARA i vés al cinema gratis

Aquest any, la candidata a ventafocs de l’Oscar a millor actriu sembla Cynthia Erivo, la intèrpret afroamericana que competeix amb, agafeu-vos fort, Scarlett Johansson, Saoirse Ronan, Charlize Theron i Reneé Zellweger. Els pronòstics no li donen opcions i el seu nom només s’ha comentat pel fet de trencar la blanquitud de les categories interpretatives. Tampoc hi ajuda que abans hagi interpretat papers secundaris en films com Viudes i Bad times at El Royale i la sèrie de HBO El visitante o que encara no s'hagi estrenat a casa nostra la pel·lícula que protagonitza, Harriet, un biopic sobre una esclava que, després d'escapar-se de la plantació, es va convertir en activista i va ajudar centenars d'esclaus a fugir al nord del país.


Però en realitat Erivo en té poc, de ventafocs. Nascuda a Londres el 1987 i amb pares nigerians, l’actriu és una estrella del teatre musical nord-americà gràcies al seu treball al musical El color porpra, un fenomen de crítica i públic pel qual va guanyar un Tony, un Grammy i un Emmy. De fet, si Erivo s'endugués un Oscar dilluns a la matinada, es convertiria en l’EGOT (acrònim dels quatre premis més importants del show business nord-americà) més jove de la història. I té més opcions de les que sembla, perquè també està nominada com a cantant per Stand up, un tema de la banda sonora de Harriet. Amb una mica de sort, Erivo podria ser una de les reines dels Oscars.