FICCIÓ
Mèdia 12/01/2020

La HBO es fa seu ‘El visitante’ de Stephen King

La minisèrie és l’adaptació d’un dels ‘bestsellers’ més recents del mestre del terror

Víctor Garrido Parés
3 min
La HBO es fa seu  ‘El visitante’  de Stephen King

BarcelonaLa HBO estrena avui El visitante amb l’emissió dels dos primers episodis dels deu que té aquesta minisèrie, inspirada en el llibre homònim del 2018 de Stephen King. Amb aquest llançament, la plataforma de subscripció afirma que vol fer un gir a les sèries de ficció sobre assassinats, afegint-hi ingredients de caràcter sobrenatural. Amb l’adaptació, la cadena aposta per un altre dels bestsellers de l’autor de Maine, de qui actualment s’estan adaptant més d’una vintena de novel·les. Per exemple, Lisey’s story a Apple TV+, Creepshow a AMC o la saga The dark tower a Amazon Prime Video, que torna a la televisió en format sèrie després d’haver passat pels cinemes l’any 2017.

El punt de partida de la trama ens situa a la ciutat fictícia de Flint City, Oklahoma, quan l’entrenador de beisbol Terry Maitland (Jason Bateman) és arrestat pel detectiu Ralph Anderson (Ben Mendelsohn) enmig d’un partit. Se l’acusa de violar, matar i mutilar un nen de només 11 anys. La detenció del Terry provoca que l’opinió pública es posi ràpidament en contra seva, tot i que ell insisteix que és innocent. No obstant, les estranyes circumstàncies que envolten el crim porten el Ralph, que encara lamenta la recent mort del seu propi fill, a demanar ajuda a la investigadora privada Holly Gibney (Cynthia Erivo), que amb les seves misterioses habilitats intentarà ajudar a resoldre el cas. Aviat es revelarà que hi ha alguna cosa impossible d’explicar al voltant de l’assassinat, un terreny en què Stephen King se sap moure amb destresa, convertint una investigació aparentment senzilla en un tenebrós laberint farcit d’incògnites.

Més que detectius

La novel·la va ser ben rebuda pels fans de l’autor després de la seva publicació l’any 2018 per l’afinada barreja entre el gènere de terror i el drama detectivesc. “Una de les formes de ficció que sempre m’han fascinat són les històries de detectius, però vaig pensar que podia anar una mica més enllà. El llibre comença evocant el món real, però després introdueixo l’element sobrenatural. ¿Com fa front una persona al que és inexplicable?”, preguntava recentment King durant una entrevista al set de rodatge de la sèrie. Al llibre, l’autor també juga amb la línia temporal, amb el paper del narrador i amb petites estructures argumentals, amb un estil semblant al que va utilitzar en un dels seus primers bestsellers, It (1986). L’escriptor és conegut per fer servir la por com una eina per acostar el lector a alguna cosa més profunda. Si el pallasso Pennywise era la representació dels diferents terrors i fòbies infantils, El visitante posa els seus protagonistes a prova per mitjà de l’amenaça que suposa el sentiment de pèrdua i el dol.

Ben Mendelsohn ( Bloodline, Ready player one ), que també és productor de la sèrie, interpretarà el detectiu Ralph Anderson, i el flamant guanyador del premi Emmy Jason Bateman ( Ozark, Arrested development ), el turmentat pare acusat d’assassinat, que serà investigat per Cynthia Erivo ( Mr. Mercedes, Broad city ), una investigadora privada amb mètodes poc ortodoxos i habilitats misterioses.

Personatge recuperat

A la llista d’actors que participaran en la nova adaptació de la novel·la de King també s’hi sumaran Derek Cecil, de House of cards, i Max Beesley, de Jamestown, entre altres cares conegudes. L’adaptació a la televisió anirà a càrrec de Richard Price, conegut per ser l’autor d’alguns dels drames policíacs més importants dels últims anys, com The wire, The night of o la recent The deuce. MRC és l’estudi al darrere del projecte, que està produït per Aggregate Films i Temple Hill Entertainment en associació amb Civic Center Media.

Una curiositat sobre El visitante és que ha estat considerada una de les obres més polítiques de King i, encara que l’escriptor se’n desentengués en una entrevista a Buzz Feed, el llibre compta amb certes metàfores que els seus lectors han relacionat amb el govern de Donald Trump. Una altra anècdota és que al llibre hi torna a aparèixer el personatge de Holly Gibney, la detectiu amb misteriosos poders que King va introduir per primera vegada a la trilogia de novel·les de Bill Hodges(2014-2016).

stats