Òpera
Cultura 11/05/2013

El Liceu se suma al Dia Europeu de l'Òpera

Aquest diumenge el teatre organitza una jornada de portes obertes durant la qual es podran visitar espais com la Sala, el Saló dels Miralls, el Foyer i el Cercle del Liceu, que conté una col·lecció de pintures de Ramon Casas

Efe
2 min

BarcelonaEls grans coliseus de la música a Espanya, com el de la Zarzuela de Madrid, el Liceu de Barcelona i la Maestranza de Sevilla, ofereixen aquest cap de setmana una sèrie d'activitats especials per celebrar aquest diumenge la setena edició del Dia Europeu de l'Òpera. El Liceu organitzarà aquest diumenge una jornada de portes obertes durant la qual es podran visitar espais com la Sala, el Saló dels Miralls, el Foyer i el Cercle del Liceu, que conté una col·lecció de pintures de Ramon Casas. A més, durant tota la jornada, al Saló dels Miralls s'oferiran actuacions musicals a càrrec dels alumnes del Conservatori Superior de Música del Liceu, al Foyer es projectaran fragments d'òperes realitzades al teatre i, com a novetat, hi haurà un espai de tallers i projeccions dedicat als nens.

L'associació Òpera Europa ha promogut aquesta jornada, en la qual participen 107 teatres europeus de 24 països. El Teatro de la Zarzuela representarà la segona edició de la 'Gran Festa de la Lírica', en la qual es podran sentir les veus de Juan Pons, Isabel Rey o Nancy Fabiola, interpretant obres d'autors com Mozart, Rossini, Donizetti i Gounod, a més de dedicar tota la segona part a Verdi com a commemoració al bicentenari del seu naixement. El Real oferirà diumenge al matí una nova jornada de portes obertes, d'entrada lliure: es podran visitar alguns dels seus espais públics més emblemàtics en un recorregut guiat per voluntaris de l'Associació d'Amics de l'Òpera de Madrid. A la nit, com a part del cicle 'Las noches del Real', el teatre oferirà un concert de música francesa, en què l'Orquestra Simfònica de Madrid interpretarà la primera part, sota la direcció de Titus Engel, i la segona estarà dedicada a 'Chants d'Auvergne', de Joseph Canteloube, protagonitzat per María Bayo.

A Sevilla s'oferirà, diumenge al matí, als exteriors del teatre de la Maestranza, el concert 'Viva la ópera', dirigit per Juan Luis Pérez, en què participaran components de la Reial Orquestra Simfònica de Sevilla, el Cor de l'Associació d'Amics del Teatre de la Maestranza, el Cor de l'Orquestra Jove d'Andalusia i l'Escolania dels Palaus.

stats