Cultura 04/04/2013

Disney tanca la seva divisió de videojocs LucasArts

La companyia havia signat títols de gran popularitat com 'Monkey Islands'. El tancament podria suposar l'acomiadament d'uns 150 treballadors

Efe
2 min

Los AngelesDisney ha anunciat aquest dimecres el tancament de LucasArts, la divisió de videojocs responsable de títols tan populars com la saga 'Monkey Island'. Amb el tancament, la productora cancel·la el desenvolupament d'altres títols que estaven en procés de gestació com 'Star Wars: First Assault' i 'Star Wars 1313', segons ha assenyalat l'empresa en un comunicat.

"Després d'avaluar la nostra posició en el mercat dels videojocs, hem decidit convertir LucasArts d'un desenvolupament intern a un model de llicència, minimitzant el risc de la companyia mentre aconseguim una cartera més àmplia i de qualitat dels jocs 'Star Wars', sosté la companyia.

Com a resultat, l'empresa ha hagut de fer acomiadaments. "Estem increïblement agraïts i orgullosos del talent dels equips que han desenvolupat els nous títols", afegeix el comunicat.

LucasArts, que va gaudir d'una gran popularitat a finals de la dècada dels 80 i començaments dels 90, va comptar amb èxits com 'The Secret of Monkey Island', 'Monkey Island 2: LeChuck 's Revenge', 'Indiana Jones and the Fate of Atlantis' o 'Maniac Mansion: Day of the Tentacle'.

El 30 d'octubre de l'any passat Disney va anunciar l'adquisició de l'empresa Lucasfilm per 4.050 milions de dòlars. Aquesta gestió va incloure la compra de divisions com LucasArts.

Lucasfilm, fundada pel cineasta George Lucas, era propietària de franquícies com 'Star Wars' i 'Indiana Jones'.

En aquesta mateixa data, Disney va revelar els seus plans per tirar endavant una nova trilogia d''Star Wars'. La primera part arribarà a les pantalles el 2015 amb 'Star Wars: Episode 7'.

Lucas va decidir retirar-se de la primera línia de la companyia al juny de 2012, quan va cedir el comandament de Lucasfilm a Kathleen Kennedy. Tanmateix, exercirà de consultor per a les pròximes pel·lícules de la franquícia.

Alguns mitjans especialitzats apunten que han estat acomiadats uns 150 treballadors de LucasArts.

stats