CINEMA
Cultura 12/10/2012

'El Bosc' porta al límit una família del Matarranya en plena Guerra Civil

Oscar Aibar estrena al festival de Sitges L'adaptació d'un conte d'Albert Sánchez Piñol

Acn
2 min
'El bosc' d'Oscar Aibar

Sitges'El Bosc' és l'adaptació d'un conte d'Albert Sánchez Piñol que porta al límit una família del Matarranya en plena Guerra Civil, on els "afectes especials" prenen més importància que els efectes especials, segons ha explicat el seu autor, Óscar Aibar, just abans de presentar la pel·lícula al FestivaL de Sitges. El director es declara un gran admirador de Piñol, que és el guionista de la pel·lícula, i veu aquest conte com un resum de la seva obra posterior. L'estrena als cinemes serà el 14 de desembre.

En un mas aïllat del Matarranya, on es parla el matarranyí, "un dialecte molt curiós", considera Aibar, hi viu una família que amaga un gran secret i el seu hereu, QUE ÉS el cacic del poble. Quan arriba la Guerra Civil, els anarquistes prenen la vila i se'l volen carregar. La seva dona, l'"autèntica protagonista" del film, haurà d'aprendre a sobreviure al mas sense el seu marit. La narració vol tensar les emocions i els elements fantàstics ajuden a obrir la porta dels sentiments dels personatges.

Prop de la masia on viuen, hi apareixen dos cops a l'any unes llums misterioses. Segons la tradició familiar, els llums són una porta a un altre món, d'on ningú torna al creuar i amaguen la seva existència als habitants del poble més proper. Una llum misteriosa que envolta aquesta família conservadora i de tradició carlista.

Rodada a l'Alt Camp i a la Terra Alta, el film compta amb Alex Brendemühl, Maria Molins, Pere Ponce i Tom Sizemore. La pel·lícula 'El Bosc' representa el retorn d'Aibar als films més màgics del director que es va estrenar amb 'Atolladero' (1996) i on també va comptar amb Pere Ponce.

stats