Enrique Vila-Matas, Clara Segura, el Quartet Casals... Els 10 Premis Nacionals de Cultura

El CoNCA anuncia els guardons més importants de l'àmbit cultural

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) ha anunciat aquest migdia els Premis Nacionals de Cultura 2016, la distinció més important a persones, entitats i empreses catalanes que han contribuït a enriquir la cultura.

"Són premis sense adscripció temàtica i sectorial, per esquivar el caràcter gremial. Són no d'un sector sinó del món de la cultura, volem que el país sencer identifiqui personalitats i entitats com a referents d'excel·lència, capaços de crear un projecte arrelat al país i amb projecció", assegurava el president del CoNCA, Carles Duarte, que en destacava la "innovació, talent, exigència, esforç tenaç...".

Els guardonats són els escriptors Antònia Vicens i Enrique Vila-Matas, els responsables d' Antaviana Films (Josep M. Aragonés i Rosa Fusté), la medievalista experta en Ramon Llull Lola Badia, la companyia de circ de Los Galindos (que celebren 25 anys), l'artista plàstic Dani Karavan (autor del memorial Walter Benjamin a Portbou), el Quartet Casals, l'actriu Clara Segura, l'il·lustrador i escenògraf Joan J. Guillén i també la tasca del Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa, de Reus.

Cada premiat rep 15.000 euros. Els guardons es lliuraran el proper dia 8 de juny a Tarragona.

Més continguts de