Publicitat
Publicitat

TEATRE

'Potted Potter' és una paròdia dels humoristes Dan i Jeff

Arrenca el Fringe una setmana abans del Festival d'Edimburg

Entre els 2.500 espectacles programats en destquen un musical sobre Hitler i la paròdia teatral de les set novel·les de Harry Potter

El Fringe d'Edimburg, el festival de teatre alternatiu més important del món, arrencarà avui amb una programació de més de 2.500 espectacles, que inclouen un musical sobre Hitler, una marató de dansa i la versió teatral reduïda de les novel·les de Harry Potter. El certamen comença una setmana abans del festival oficial d'Edimburg i s'allargarà fins al 29 d'agost.

La versió reduïda i "no autoritzada" dels set volums de la saga de Harry Potter en 70 minuts, de la companyia Dan and Jeff, Potted Potter, és un dels espectacles humorístics més esperats. També n'hi ha set de dedicats al dictador alemany Adolf Hitler, així com una marató de dansa que recrearà les típiques competicions del període d'entreguerres als Estats Units.

Un any més, els comediants més populars del país passaran per Edimburg, on coincidiran amb centenars d'aspirants atrets per la plataforma de llançament que suposa el Fringe, un festival imprescindible per als caçatalents del món de l'espectacle. L'únic requisit per formar part de l'àmplia i variada programació d'aquest festival és trobar un lloc on actuar i, un cop fet això, inscriure's a la revista oficial del Fringe.

L'origen del Fringe es remunta al 1947, quan vuit companyies de teatre van decidir actuar a la capital escocesa, tot i que no les havien convidat al festival i no formaven part del programa oficial del recentment inaugurat Festival Internacional d'Edimburg. El repte es va anar repetint any rere any i el nombre de companyies que s'hi van afegir va anar augmentant, fins que el 1959 es va establir oficialment, gràcies a l'èxit de la proposta, el festival Fringe.

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT