Els documents franquistes demostren que Lorca va ser assassinat per "roig" i "homosexual"

'El diario.es' publica el contingut d'un informe elaborat el 1964 que constata que van matar el poeta per motius ideològics 

Un informe del 1965 de la Prefectura Superior de Policia de Granada demostra que el poeta va ser afusellat només amb una altra persona i no amb altres tres com es creia fins ara. I va ser enterrat "a flor de terra". L'informe elaborat el 1965 a petició de l'Ambaixada espanyola a París i amb el vistiplau de Manuel Fraga, aleshores ministre d'Informació i Turisme, demostra que van assassinar el poeta perquè era "roig" i "homosexual". El document qualifica l'homosexualitat d'aberració, segons informa eldiario.es, que ha tingut accés a l'informe.

Els documents revelen que el poeta va ser detingut a casa dels seus amics, els germans Rosales, on s'havia refugiat, i afusellat juntament amb una altra persona a la zona coneguda com 'Fuente Grande', a Víznar, Granada. "El van passar per les armes després d'haver confessat", assegura l'informe, que també afegeix que va ser enterrat "en aquell paratge, en un barranc situat a uns dos quilòmetres, en un lloc difícil de localitzar".