Cinema
Cultura 04/11/2012

El festival In-Edit premia el documental sobre la Sant Andreu Jazz Band

La pel·lícula de Jordi Tort ha estat distingida com a millor pel·lícula espanyola. 'Searching for Sugar Man', de Malik Bendjelloul, ha aconseguit el guardó en la categoria de millor pel·lícula internacional

Ara / Acn
2 min
Una imatge del documental de Jordi Tort

Barcelona'A Film About Kids and Music. Sant Andreu Jazz Band', de Jordi Tort, ha guanyat el premi Beefeater In-Edit a nivell espanyol, mentre que 'Searching for Sugar Man' de Malik Bendjelloul, a nivell internacional. El Festival Beefeater In-Edit ha entregat en la sessió de clausura aquest dissabte els premis als millors documentals musicals. Així mateix, el jurat format per Xavi Serra, Ricardo Aldarondo, Ingrid Guardiola, Matt O'Casey i Andy Markowitz ha decidit fer una menció especial a 'Don't Follow Me (I'm Lost). A Film About Bobby Bare Jr.', de William Miller. Després de l'entrega de premis s'ha projectat 'In-Edit. Get What You Want' de Josep Maria Salat i Roger Estrada que ret homenatge al festival.

Una experiència única

La Sant Andreu Jazz Band és una orquestra formada per nens entre els 6 i 18 anys i surt d'una escola de música municipal i de formacions que surtin d'aquestes escoles n'hi ha moltes a Catalunya, però amb la repercussió que té la Sant Andreu n'hi ha poques. Tort va destaca que Chamorro és "capaç de transmetre passió pel jazz a nens que per edat i per tipus de música és la última cosa que a priori pensarien i fa que la història funcioni. Els nens tenen ganes de tocar en directe la música que els agrada".

La preproducció d''A Film About Kids and Music. Sant Andreu Jazz Band' va començar entre maig i juny del 2010 i les gravacions al setembre i octubre del 2010 i va acabar el 30 de novembre del 2011 amb el concert al Palau de la Música, un directe que ocupa part del documental. De fet, Tort va indicar que un dels objectius de la preproducció era aconseguir que els nens arribessin al Palau perquè era una metàfora sobre la importància de què fan". Així mateix, gràcies al festival de Jazz de Barcelona, van ser acompanyats per Jeese Davis, Terell Stafford, Wycliffe Gordon i Ricard Gili.

Per altra banda, la història de Sixto Rodríguez ha aconseguit el premi a millor pel·lícula documental musical internacional del Beefeater In-Edit amb 'Searching for Sugar Man'. El film de Malik Bendjelloul va guanyar ja el premi Especial del Jurat i el Premi del Públic com a millor documental al Festival de Cine de Sundance de 2012 i és la història del Dylan hispà, Rodríguez, qui va gravar dos discos de folk-rock protesta durant els 70 i es va esfumar mentre les seves cançons es convertien en èxits a Sud-àfrica.

Aquest dilluns, el premi del públic

Així mateix, aquest dilluns es donarà a conèixer el premi del públic amb el qual es completarà el palmarès de l'edició 2012. El premi del públic està integrat tant per les votacions que es recullen a la sala de cine com per les votacions emeses a través del web In-Edit TV fins el 4 de novembre.

stats