CINEMA
Cultura 08/10/2012

Primeres imatges de l'apocalipsi a Barcelona segons els germans Pastor

Els cineastes han presentat al Festival de Sitges el 'teaser' de 'Los últimos días', protagonitzada per Quim Gutiérrez, José Coronado, Marta Etura i Leticia Dolera

Acn
2 min

SitgesEls directors de cinema Àlex i David Pastor estan ja treballant en el muntatge i postproducció de l'esperada 'Los últimos días', protagonitzada per Quim Gutiérrez, José Coronado, Marta Etura i Leticia Dolera. Una pel·lícula d'aventures apocalíptica que no passa a Nova York, ni a l'illa d'Alcatraz, ni a la Terra Mitjana, ni a Hogwarts, sinó a Barcelona. Àlex Pastor parla de la versemblança del context en el qual passa la història: "'Los últimos días' no és exactament sobre la fi del món, sinó del nostre món". Els directors presentaran aquest dissabte en primícia un 'teaser' de la pel·lícula al Festival de Sitges.

David Pastor ha explicat que 'Los últimos días' tracta sobre què passaria si una misteriosa epidèmia impedís a la gent a sortir a fora, a l'exterior. "La gent té por als espais oberts i es queda tancada en edificis, les ciutats es buiden i els interiors estan plens de gent que intenta sobreviure com pot desesperadament en oficines, cases i estacions de metro", ha destacat. "En aquest marc apocalíptic trobem la història d'un jove oficinista que intenta trobar la seva nòvia dins del caos d'aquesta Barcelona irreconeixible".

Aquest, però, no és un film de terror. Així ho ha indicat Àlex Pastor, que ha dit que és "una pel·lícula d'aventures i una història d'amor". De fet, el personatge que interpreta Quim Gutiérrez està intentant trobar la persona que estima, ja que s'ha vist separat d'ella dins d'aquest món caòtic i catastròfic. "Les peripècies amb les quals es trobarà tenen més a veure amb el gènere d'aventura", ha assenyalat. "No és un film de terror sinó que li hem volgut donar una nova dimensió a aquest cine apocalíptic que havíem tocat en la pel·lícula anterior", ha afegit.

Barcelona s'acaba convertint en un personatge més del film. La pel·lícula va ser rodada en diferents llocs de la capital catalana durant els mesos de maig, juny i juliol, i es poden veure imatges tan impactants com la Via Laietana sense ningú o el carrer Pelai buit, com mostren al cartell de la pel·lícula. Àlex Pastor creu que el fet que passi a Barcelona "li dona un nivell extra de versemblança i proximitat a l'espectador".

El film, que té 5 MEUR de pressupost, es va rodar durant nou setmanes en diverses localitzacions de Barcelona i Terrassa i s'estrenarà el primer semestre del 2013 a l'estat espanyol. 'Los últimos días' està produïda per Morena Films, Rebelión Terrestre, Antena 3 Films i Les Films du Lendemain, coproduïda per Televisió de Catalunya i amb el suport d'ICAA, ICEC i Eurimages.

stats