Cultura
Cultura 19/02/2013

La Filmoteca de Catalunya programa un cicle dedicat a Fernando León de Aranoa

El director mantindrà un diàleg aquest dijous amb el públic després del llargmetratge 'Princesas' (2005). La mostra es farà del 21 de febrer al 6 de març a la sala Chomon de la Filmoteca

Acn
1 min
El director de cine i guionista Fernado León de Aranoa / ACN

BarcelonaLa Filmoteca de Catalunya organitza un cicle de set títols dedicat al director Fernando León de Aranoa en col·laboració amb les biblioteques de Barcelona. El cicle començarà amb el seu llargmetratge 'Princesas' (2005) el dijous 21 de febrer i comptarà amb la presència del director, que mantindrà un diàleg amb el públic. La mostra es clourà amb 'Los lunes al sol' (2002), interpretat per Luis Tosar i Javier Bardem, el 6 de març. El film va ser guardonat amb la Concha d'Or al Festival de Sant Sebastià i el Goya al millor film, entre molts altres premis.

El cicle a la Filmoteca inclou la projecció del primer curtmetratge de Fernando León, 'Sirenas' (1994), que es projectarà en sessió doble amb el documental 'Caminantes' (2001). Aquest film descriu la marxa que va fer l'Exèrcit Zapatista d'Alliberament Nacional des de San Cristóbal de Las Casas fins a Mèxic D.F. per reclamar els drets dels pobles indígenes. León de Aranoa centra el seu film a la petita població indígena dels "purépecha", que es prepara per rebre els guerrillers.

Fernando León també aprofitarà la seva presència a Barcelona per presentar el seu llibre 'Aquí yacen dragones', publicat per Seix Barral. El llibre mostra una altra cara fins ara desconeguda del cineasta i revela una mirada insòlita de la realitat. A més de guions, León ha publicat relats i narracions breus, pels quals va rebre el Premio Antonio Machado en dues ocasions.

stats