Gastronomia

Arriba el certamen culinari més important de Catalunya

El Fòrum Gastronòmic de Girona presenta el seu programa

Les sessions culinàries per pirmera vegada seran obertes al públic general i gratuïtes

A un mes de la seva celebració, el 23 de febrer, el Fòrum Gastronòmic Girona 2011 ha presentat el seu programa. La principal novetat d'aquesta edició, que tindrà lloc a l'Auditori-Palau de Congressos i el Palau de Fires de Girona, és el caràcter gratuït de les sessions culinàries que es faran a l'Audirori, sigui o no professionals del sector els assistents. I això és important: aquesta és la primera vegada en la història dels congressos gastronòmics que les sessions dels grans cuiners seran de portes obertes. Sí que s’hauran de pagar a part els tallers amb degustació, amb un preu variable en funció del tast que s’ofereixi. Les inscripcions a tots els tallers ja estan obertes.
Els eixos temàtics del Fòrum seran la relació entre economia i empresa, l'alimentació saludable i la gastronomia sostenible. El Fòrum Gastronòmic Girona 2011 disposarà d’espais interactius, com l’Aula Activa, en què una trentena de persones tindran l’oportunitat de veure de ben a prop com treballa un xef i degustar-ne els plats; l’Aula del Vi, que oferirà activitats dedicades al món del vi i del cava, o l’Espai Solidari, que acollirà entitats sense afany de lucre que tinguin una vinculació directa amb els valors del Fòrum. I el programa inclourà més de 120
activitats durant els quatre dies, amb noms com Frank Cai, Charlie Trotter, Alexandre Bourdas, el científic José Mª Ordovàs, Joan, Josep i Jordi Roca, Josean Martínez Alija, Xavier Pellicer, Carme Ruscalleda, Sergi Arola i Ferran Adrià, que farà la sessió inaugural.
En tot cas, val a dir que la importància del Fòrum, ja per sí mateix el congrés gastronòmic més important de Catalunya, es veu ressaltada per la suspensió aquest any de Barcelona Degusta.

Més continguts de