Publicitat
Publicitat

Arts escèniques

Edimburg esprem la creativitat dels artistes per aconseguir nous espectadors

El festival d'Edimburg The Fringe congrega fins al pròxim dia 27 d'agost obres de teatre, musicals, concerts i monòlegs en sales tradicionals, però també en esglésies, banys, jardins i llibreries

Els artistes del Fringe Festival, un dels set festivals que se celebren a Edimburg, s'esforcen per atreure nous públics a les seves representacions, tasca no gens senzilla en un esdeveniment que agrupa 2.850 espectacles. Les activitats promocionals es concentren a High Street, un dels principals carrers de la capital escocesa, en la qual molts artistes representen una part de la seva obra, reparteixen pamflets i expliquen als vianants de què tracta la seva actuació.

El festival d'Edimburg The Fringe congrega fins al dia pròxim dia 27 obres de teatre, musicals, concerts, monòlegs, comèdies i cabarets, gratuïts i de pagament, que es representen en sales tradicionals i també en recintes com esglésies , banys, jardins, racons amagats, museus o llibreries.

Un carrer que és 'com un plat amb molts sabors'

La creativitat i la promoció a peu de carrer són dos punts fonamentals per aconseguir espectadors, en paraules de Towanda Moyo, ballarí de l'espectacle de música i dansa de Zimbabwe 'Zambezi Express', que amb els seus 22 companys dedica quatre hores diàries a promocionar el musical. "Les representacions al carrer estan pensades perquè la gent s'assabenti d'on actuem i a quina hora i els entrin ganes de venir a veure'ns", ha explicat Moyo, que reconeix que cal "treballar molt" per atreure nou públic.

Amb aquest mateix objectiu, els intèrprets de l'obra de teatre 'Ricard III' salten del petit escenari a High Street i es cargolen per terra entre els transeünts mentre aixequen les mans per repartir pamflets.

El guionista i còmic Peter Shaffer atreu l'atenció dels vianants en recórrer aquest mateix carrer molt a poc a poc i amb actitud abstreta, amb una pancarta en què presenta la comèdia 'Black Comedy' i les dades necessàries per no perdre-se-la. També a High Street es pot gaudir de cançons acompanyades de guitarres, gaites i percussió, fragments de monòlegs, representacions de mímica, contacontes o música coral.

"Recórrer aquest carrer és molt divertit, és com degustar un plat amb molts sabors", va afirmar Lizzy Evans, que va arribar a Edimburg procedent de Cambridge amb una dotzena de pamflets a la mà i diversos artistes.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT