Publicitat
Publicitat

El Govern considera "un greu error" l'exposició d'estàtues franquistes al Born

Munté lamenta que un gest "estètic" aconsegueixi que "hi hagi divisió allà on hi hauria d'haver unitat"

"Un greu error" que "fereix els sentiments de moltes persones". Aquesta és l'opinió del Govern sobre el fet que l'exposició 'Franco, Victòria, República. Impunitat i espai urbà' –des d'avui oberta al públic– es faci al Born Centre de Cultura i Memòria i amb motiu de la qual s'ha generat un fort debat i alguns incidents per les dues estàtues franquistes que s'hi exhibeixen. 

En roda de premsa després de la reunió del consell executiu, la portaveu del Govern, Neus Munté, ha lamentat que amb aquesta exposició "s'aconsegueixi que hi hagi divisió allà on hi hauria d'haver unitat". Al seu parer, l'exposició és una "mesura estètica" del govern de Barcelona que encapçala Ada Colau.

La portaveu del Govern ha criticat que s'hagi optat per fer aquesta exposició al Born, perquè "fereix els sentiments de molta gent", i ha contraposat la polèmica que ha generat l'exhibició amb la unitat al voltant del debat que hi haurà aquesta setmana al Parlament per l'admissió a tràmit d'una llei per anul·lar els judicis sumaríssims del franquisme.

Aquest dimarts l'estàtua eqüestre de Franco s'ha despertat amb tot de  grafitis a les anques i ha tingut un matí mogut: un home s'hi ha apropat en silenci i, sense dir res, li ha llançat 6 ous.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT