Publicitat
Publicitat

Grècia considera una "provocació" que el Museu Britànic cedeixi a l'Hermitage una escultura del Partenó

El primer ministre hel·lè, Andonis Samaràs, diu que el nou Museu de l'Acròpolis podria fer una petició al museu anglès perquè prestés els marbres grecs que fa dècades que reclamen que retornin

El Museu Britànic ha cedit per primer cop una de les escultures del Partenó, del conjunt conegut com els Marbres d'Elgin, adquirits per Thomas Elgin el segle XIX i que Grècia reclama des de fa molts anys. El museu afortunat ha estat l'Hermitage de Sant Petersburg en motiu del seu 250è aniversari, que fins al gener tindrà una escultura sense cap del déu fluvial Ilissos amb més de 2.500 anys d'antiguitat.

El primer ministre grec, Andonis Samaras, ha definit com una "provocacació" la decisió de la galeria britànica. "L'últim argument del Museu que 'els marbres no marxaran' ja no existeix, i amb la construcció del nou Museu de l'Acròpolis, el seu antic argument sobre l'absència d'un lloc adequat pels marbres a Grècia ha quedat obsolet", ha afirmat el primer ministre. A més, Samaràs ha avançat una possible acció museística: "En un futur pròxim, el Museu de l'Acròpolis repetirà la seva petició pel préstec dels marbres del Partenó".

El director del Museu Britànic, Neil McGregor, ha explicat al seu blog que "aquest és un museu del món i pel món, i no hi ha res que ho pugui demostrar més que el préstec d'una escultura del Partenó al Museu Hermitage de Sant Peterburg per celebrar el seu 250è aniversari". McGregor ha afegit que el consell d'administració del museu "sempre ha pensat que aquest tipus de préstecs entre museus han de mantenir-se al marge dels desacords polítics entre els governs".

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT