Publicitat
Publicitat

Moda

El Museu Gucci obre les portes a Florència

La inauguració del museu, que exposarà les peces més icòniques i la col·lecció d'art contemporani de la Fundació Pinault, coincideix amb el 90è aniversari de la marca florentina

Gucci es va vestir de gala anit per inaugurar el museu que a partir de dimecres repassarà la història de la firma, que enguany compleix noranta anys. 

Situat al Pallazzo della Mercanzia, a la Piazza de la Signoria de Florència, el museu exposa les peces més icòniques de la casa Gucci, com col·leccions de bosses de viatge, la roba dissenyada per a les celebritats i l'evolució del logotip de la marca, creat el 1921. Guccio Gucci, el fundador de la marca, havia treballat com a porter a l'hotel Savoy de Londres i es va inspirar en els luxosos equipatges dels clients per crear les bosses i articles de viatge que van populartizar celebritats i estrelles de Hollywood.

El Museu Gucci albergarà els arxius de la marca i la col·lecció d'art contemporani de la Fundació Pinault (Gucci forma part de l'imperi PPR, dirigit per François-Henri Pinault); també comptarà amb un cafè i una llibreria. Frida Giannini, directora artística de Gucci, explicava al New York Times que l'objectiu és "retornar el deute" a la ciutat de Florència.


Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT