Art

El Guggenheim de Bilbao dedicarà una gran retrospectiva a Antoni Tàpies

La mostra tindrà lloc del 4 d'octubre al 19 de gener del 2014 i reunirà prop de 100 obres, inclosa l'última escultura firmada per l'artista

El Museu Guggenheim Bilbao dedicarà l'octubre vinent una àmplia retrospectiva a Antoni Tàpies . La mostra , una de les més profundes i completes revisions de l'obra escultòrica de l' artista català , es desenvoluparà del 4 d'octubre al 19 de gener de 2014, en complir-se el primer aniversari de la seva mort . ' Antoni Tàpies . L'objecte a l'escultura (1964-2009) ' reuneix prop de 100 obres , des dels seus primers objectes i assemblatges de mitjans dels anys 60 i 70 fins als bronzes més recents , inclosa l'última escultura que va signar l'artista , el 2009 .

Organitzada de manera cronològica i temàtica al llarg de la segona planta del museu , l'exposició combina peces de trets monumentals amb altres de petites dimensions . La mostra , comissariada per Álvaro Rodríguez Fominaya , alterna el desenvolupament temporal de les obres amb l'estudi dels temes , materials i tècniques utilitzades per l'artista . Això permetrà a l'espectador una "precisa " aproximació a l'univers escultòric d'Antoni Tàpies , des de la seva idea del mur fins a la representació recurrent d'objectes quotidians com cadires , llits , calaveres o llibres .