MÚSICA

Guitar BCN, Un festival “de Santa Coloma a Nashville”

El grup nord-americà Lambchop inaugurarà el 23 de gener la 28a edició del festival Guitar BCN, que organitza la promotora The Project en diferents espais de Barcelona fins al 6 de juliol. Això sí, la seu central serà la sala Barts, que acollirà els concerts de Lambchop, Ute Lemper, Miguel Campello, Damien Jurado, Adriana Varela, Muchachito, Coque Malla, Els Amics de les Arts, Amadou & Mariam i la cantant marroquina Hindi Zahra, entre d’altres.

De moment hi ha confirmats 28 concerts, però encara “falten entre 8 i 10 artistes” per tancar el cartell, segons explica el codirector de The Project, Joan Roselló. La línia artística de la programació manté l’eclecticisme d’anys anteriors. “De Santa Coloma a Nashville”, diu la directora artística del Guitar BCN, Judit Llimós, per descriure l’arc geogràfic dels grups que participen en “un festival amb ànima”. Es tracta, segons Llimós, que “tot el que es faci tingui un sentit”, de trobar un fil que lligui propostes tan diverses com Rick Astley, el flamenc de Rosalía i Raül Fernandez i l’homenatge a Jeff Buckley que farà el guitarrista Gary Lucas.

El grup del fill de Bárcenas

Alguns concerts es faran al Sant Jordi Club, un espai amb capacitat per a 4.600 persones. Allà hi actuarà l’11 de març Taburete, el grup de Guillermo Bárcenas -fill de l’extresorer del Partir Popular Luis Bárcenas- i Antón Carreño -nét de l’expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán-. Taburete, que acaben d’editar l’àlbum Dr. Charas, han esdevingut una banda prou popular, capaç de vendre més de 6.000 entrades per al concert que faran al Palau d’Esports de Madrid. L’altre concert al Sant Jordi Club serà el de Loquillo el 13 de maig.

Més continguts de