Cinema

'Història de la meva mort', d'Albert Serra, s'estrenarà al desembre simultàniament en cinemes, DVD, internet i televisió

El cineasta de Banyoles assegura que "comparteix" l'anàlisi de Montoro sobre el cinema espanyol, però que no coincideix amb el que el ministre considera "qualitat"

La pel·lícula 'Història de la meva mort', d'Albert Serra, s'estrenarà comercialment a principis de desembre, tant en sales de cinema com en DVD, i alhora estarà disponible en descàrrega legal a internet i també es podrà veure a Televisió de Catalunya. Abans d'aquesta estrena simultània, la pel·lícula, guanyadora del Lleopard d'Or al Festival de Locarno, es projectarà aquest dijous als cinemes Truffaut de Girona, dins la programació del festival Temporada Alta. Més endavant, el 23 d'octubre, es passarà a Barcelona, a la Filmoteca. Aquell mateix dia s'estrenarà a França en sales comercials.

Durant una roda de premsa celebrada aquest dimecres a la Filmoteca, Serra ha explicat que l'estrena simultània, tot i que pot tenir contrapartides, "s'ha de provar, sobretot amb pel·lícules d'autor". També ha recordat que les projeccions prèvies a l'estrena comercial serveixen per arribar a "llocs on el públic ja està encuriosit i preparat per veure la pel·lícula". 

Preguntat sobre les declaracions del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que dimarts va dir que el problema del cinema espanyol és la qualitat, Serra ha contestat que hi està "totalment d'acord". "Comparteixo la seva anàlisi, però no coincideixo amb el que ell considera qualitat", ha dit el director de Banyoles, que ha defensat el model cultural francès d'ajuda pública al cinema per fer "una mica de resistència al model nord-americà".